בית » אפייה » דובשניות מתוקות ונימוחות עם דבש אמיתי

דובשניות מתוקות ונימוחות עם דבש אמיתי

דובשניות מתוקות וטעימות עם דבש אמיתי

דובשניות מתוקות וטעימות עם דבש אמיתי

כשהייתי ילדה אהבתי מאוד את הדובשניות התעשייתיות והייתי מחסלת אותן בכמויות.

לפני כמה חודשים נתקלתי באותן דובשניות בסופר והרגשתי צורך במנת נוסטלגיה אז החלטתי לקנות חבילה.

אתם מכירים את זה שצרוב לכם בזיכרון טעם של אוכל מסוים שאהבתם מאוד בתור ילדים אבל אז אתם טועמים אותו שוב לאחר שנים ומתאכזבים לגלות שהוא כבר ממש לא טעים?

אז זה בדיוק מה שקרה לי עם הדובשניות…

זכרתי אותן כעוגיות טעימות ונימוחות בפה, אבל כשטעמתי אותן שוב אחרי הרבה שנים הן ממש לא היו כאלה.

יכול להיות שהדובשניות של פעם הן לא כמו הדובשניות של היום, אולי שינו בה מרכיבים מסוימים.

בכל מקרה, הרגשתי צורך בחוויה מתקנת… ומיד כשנתקלתי במתכון של נטלי לוין מעוגיו.נט רצתי לוודא שיש לי את כל המצרכים במטבח והתחלתי בהכנה (המאוד קלה, דרך אגב).

אם גם אתם מתרפקים על הטעם הנוסטלגי של הדובשניות אז כדאי לכם להכין את המתכון הזה.

עדכון חשוב:

הכנתי את המתכון הזה פעם נוספת רק שהפעם הכנתי זיגוג לציפוי הדובשניות, כך שהם יזכירו את הדובשניות של פעם (אלה שקונים בחנויות), וקיבלתי המון מחמאות על כך. ממליצה לכם לנסות! הסברים ותמונות בהמשך.

המצרכים הדרושים:

1/3 כוס דבש (אפשר גם סילאן)

2 כפות סירופ מייפל אמיתי (לא בטעם מייפל. אם אין אפשר להמיר לדבש / סילאן)

1/2 כוס סוכר (לי היה רק סוכר לבן, אפשר גם סוכר חום)

1/2 כוס שמן (אני משתמשת בשמן קוקוס)

1/2 כפית קינמון

אפשר להוסיף תבלינים שאתם אוהבים – ג'ינג'ר, הל, ציפורן (אני שמתי קמצוץ ג'ינג'ר וזה לא הורגש, כדאי לשים יותר)

1 ביצה

1 כוס קמח רגיל

11/2 כוסות קמח מלא

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

לציפוי הדובשניות:

מעט אבקת סוכר

דובשניות מתוקות וטעימות

דובשניות מתוקות וטעימות

לציפוי אותנטי של הדובשניות (מומלץ ביותר):

אם בא לכם ממש לשחזר את כל חווית הדובשניות של פעם אני ממש ממליצה לכם לנסות את הזיגוג הזה, שמורכב בסך הכל מאבקת סוכר ומעט חלב.

זה מאוד מרשים והרבה יותר יפה וטעים.

את המתכון לזיגוג לקחתי מהאתר של קרין גורן.

להכנה תצטרכו שקית אבקת סוכר (100 גרם) ובין כף אחת לשתי כפות חלב.

העבירו את אבקת הסוכר לתוך קערית, הוסיפו בהתחלה כף אחת של חלב וערבבו.

אם הבלילה סמיכה מדי הוסיפו עוד כף חלב וערבבו שוב.

כדי לצפות את הדובשניות יש שתי אפשרויות:

1. קחו דובשנית, הפכו אותה וטבלו את החלק העליון שלה בציפוי

2. קחו מברשת מסיליקון, טבלו אותה בזיגוג והברישו דבשנית דובשנית

אני ניסיתי את שתי האופציות ואהבתי יותר את האופציה השניה כי היא נותנת תוצאה אחידה יותר וגם אפשר לשלוט טוב יותר בכמות הזיגוג כך שהציפוי לא יצא מתוק מדי.

בתמונה למטה הדובשנית עם הזיגוג העבה יותר (כי קל יותר לראות אותו בבירור בתמונה):

דובשנית עם זיגוג כמו של פעם

דובשנית עם זיגוג כמו של פעם

והנה עוד תמונה מלמעלה…

דובשנית מבט מלמעלה

דובשנית מבט מלמעלה

שלבי ההכנה:

העבירו לקערת המיקסר את החומרים הבאים: דבש, סירופ מייפל, סוכר, שמן, תבלינים וביצה וערבבו עם וו גיטרה במהירות בינונית עד שכל החומרים יתערבבו

הוסיפו את הקמחים (רגיל ומלא), אבקת אפיה וסודה לשתיה וערבבו עד לקבלת בצק רך

שטחו את הבצק מעט, עטפו בניילון נצמד וצננו במקרר למשך כשעה (אפשר גם להקפיא את הבצק בשלב הזה עד חודש שלם ואת שאר התהליך להמשיך כשמתחשק עוגיות, רק להפשיר את הבצק מעט לפני ההכנה)

בצק העוגיות לפני הכניסה למקרר

בצק העוגיות לפני הכניסה למקרר

חממו תנור ל-170 מעלות

הכינו קערה עם אבקת סוכר ותבנית מרופדת בנייר אפיה (כנראה תצטרכו 2 תבניות כי יוצאת כמות גדולה, לי יצאו כ-30 יחידות)

צרו כדורים קטנים מהבצק, טבלו אותם באבקת סוכר והעבירו לתבנית (השאירו מעט רווחים בין כדור לכדור כי העוגיות משתטחות מעט בתנור)

כדורי הדובשניות לפני כניסה לתנור

כדורי הדובשניות לפני כניסה לתנור

הכניסו את תבנית האפיה לתנור ל-10 דקות בלבד עד שהדובשניות נסדקות אך הן עדיין רכות

הוציאו אותן לצינון, תוך כדי הצינון העוגיות מתקשות מעט אך נשארות פריכות וטעימות מבפנים

הדובשניות לאחר היציאה מהתנור

הדובשניות לאחר היציאה מהתנור

ואל תשכחו להעביר את הדובשניות לכלי אטום כדי שלא תאבדנה מהפריכות שלהן…

תגובות פייסבוק

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*