בית » אפייה » לחם רך ואוורירי מ-100% קמח מלא

לחם רך ואוורירי מ-100% קמח מלא

לחם רך ואוורירי מ-100% קמח מלא

האהבה שלי לאפיה התחילה ממש לאחר שהשתתפתי בסדנה לאפיית לחם שאור של מיכל אופה לחם (ממליצה בחום!) ואני גאה לומר שמאז הסדנה (לפני כחודש) אני לא מכניסה יותר לחם קנוי הביתה.

כבר מזמן רציתי להפסיק לאכול לחם קנוי, מעובד ומתועש (ולא בריא בעליל) ולהתחיל לאפות לחמים בבית, ואחרי הכתבה האחרונה בערוץ 10 על כמה שלחם קנוי מלא בחומרים לא טובים החלטתי שאני הולכת על זה ובגדול!

בדרך כלל אני מכינה לחם שאור (מחמצת) אבל הפעם התחשק לי להתפנק עם לחם שמרים, ועם המתכון הבא (שהוא במקור של מיכל אנסקי) לא תרגישו בכלל שמדובר ב-100% קמח מלא.

את המתכון לקחתי מהאתר פצפוצים, האמת שהתמונה האחרונה של הסנדביץ' המגרה עם הגבינה הצהובה, העגבניה והחסה היא זו שקנתה אותי לחלוטין וגרמה לי לרצות לרוץ ולאפות ישר את הלחם, ולא התאכזבתי!!!

טיפים והערות:

אם בא לכם להיכנס ממש לקטע של אפיה אז אני ממליצה לקנות משקל כדי שהכמויות יצאו מדויקות.

אני משתמשת בתבניות של ZENKER שקניתי (לא דרך האתר הזה אלא בלגעת באוכל), למרות שרצוי להשתמש בתבנית בגודל 13×23 כפי שמצוין במתכון המקורי כי בתבנית שלי הלחם יצא נמוך יחסית.

אם אתם רוצים להיכנס ברצינות לעניין האפיה בבית אני ממליצה בחום לרכוש מיקסר, כי אחרת אתם עלולים להתייאש מהלישה הארוכה בכל פעם. המיקסר קיצר לי את זמני העבודה משמעותית ובזכותו אני אופה יותר.

אם אתם כבר בעניין האפייה (של לחמים במקרה הזה), אני ממליצה לקנות פורס לחם. אני רכשתי פורס יחסית מקצועי ב-340 ש"ח, קל לתפעול ואיחסון ועושה עבודה מדהימה. האמת שבכלל קניתי את הפורס כי יש לי דלקת בתעלה הקרפלית (לא קשור לחיתוך) והחיתוך של הלחמים לא קל בכלל, אבל אני מבסוטית ממנו לאללה.

המצרכים:

450 גרם קמח מלא (רצוי שיהיה כתוב על האריזה "נטחן מגרעין החיטה בשלמותו" כדי לוודא שהקמח איכותי ויש בו את כל הטוב שבגרעין)

10 גרם שמרים יבשים / 30 גרם שמרים טריים

1 כפית מלח (אני מעדיפה מלח גס כי אין בו חומר מונע התגיישות המצוי במלח דק)

400 מ"ל מים פושרים

1 כפית גדושה סילאן טבעי (במקום סוכר שרשום במתכון שבקישור למעלה)

1 כף שמן (השתמשתי בשמן קנולה)

שלבי ההכנה:

שימו בקערה גדולה (או בקערת המיקסר) את הקמח והשמרים, לערבב, להוסיף את המלח ולערבב שוב

בקערה נפרדת ערבבו את המים עם הסילאן / סוכר / דבש / מולסה והשמן והוסיפו לקערה עם החומרים היבשים

לושו עד שהבצק נהיה דביק ורך, לחילופין, שימו במיקסר (השתמשתי בוו גיטרה) על מהירות נמוכה עד שתגיעו למרקם זהה ולא ישאר קמח בדפנות הקערה ובתחתית

העבירו את הבצק לתבנית לחם משומנת וכסו בניילון נצמד עד שהבצק יכפיל את נפחו (אני התפחתי כשעתיים)

חממו את התנור כ-25 דקות מראש על חום של 200 מעלות והכניסו את התבנית במרכז התנור למשך כ-50 דקות

הוציאו את הלחם, הפרידו אותו מהתבנית ונקשו על התחתית שלו. אם הוא נשמע חלול זה אומר שהוא מוכן.

הניחו את הלחם על רשת כדי שהוא לא "יזיע" מלמטה ותנו לו להתקרר

פרסו את הלחם רק לאחר שהוא מתקרר

התפנקו עם הממרח האהוב עליכם ותיהנו 🙂

תגובות פייסבוק

7 comments

  1. אשמח למתכונים

    • היי מינה,
      אשמח לדעת לאילו מתכונים את מתכוונת 🙂
      את יכולה לנווט בתפריט למעלה באתר לפי קטגוריות ולמצוא מתכונים לפי תחומי עניין
      דנית

  2. נטלי בר-גפן

    וואו! נראה מצויין… ינוסה בקרוב…!

  3. הלחם נראה משגע!!! אפשר להקפיא אותו לאחר האפיה?

    • דנית בן דוד

      תודה איציק! כן בהחלט! אני פורסת לפרוסות ומקפיאה כל כמה פרוסות בניילון נצמד ומפשירה לפי הצורך.

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*