בית » אפייה » לחמניות חלב ודבש אווריריות, רכות וסופר קלות להכנה

לחמניות חלב ודבש אווריריות, רכות וסופר קלות להכנה

הלחמניות מככבות בארוחת הערב שלנו

הלחמניות מככבות בארוחת הערב שלנו

אם אתם עוקבים אחרי בבלוג בתקופה האחרונה בוודאי שמתם לב כי אני מפרסמת לא מעט מתכונים למאפים שונים, בעיקר לחמים ולחמניות.

הסיבה היא כי פשוט התמכרתי! גם לריחות שהבית מתמלא בהם במהלך האפיה, גם למאפים הטעימים שיוצאים לי וגם כי זה באמת כזה פשוט!

גיליתי שהסוד להכנת לחמים הוא קודם כל זמן, וגם התנסות בקמחים, בצקים וחומרים שונים.

בהתחלה נורא חששתי, נצמדתי למתכונים אחד לאחד, המשקל הקטן במטבח עבד בכל אפיה.

עם הזמן התחלתי להרגיש יותר בנוח לעשות כל מיני שינויים, התחלתי להבין איך מרגיש בצק טוב ואספתי לעצמי כל מיני טיפים שאותם אני רושמת בתוך המתכונים עצמם.

את המתכון הבא לקחתי מאתר שאני מאוד אוהבת עוגיו.נט, בדיוק הייתי בחיפושים אחר מתכון מעניין ללחמניות ובמקרה נתקלתי בו בפייסבוק. התמונות של הלחמניות היפייפיות פשוט קנה אותי…

ולא טעיתי, כי אלו הלחמניות הכי טעימות, אווריריות ונימוחות שהכנתי עד היום, ויש לי אישור מכמה וכמה בני משפחה, כולל אמא שלי שהפכה לטועמת הקבועה שלי 😉

אני ממליצה לכם בחום להכין את הלחמניות האלו, הן קלות מאוד להכנה ומאוד מאוד מוצלחות.

הלחמניות מבט מבפנים

הלחמניות מבט מבפנים

המצרכים הדרושים:

550 גרם קמח לחם (לי היה קמח רב תכליתי ויצא מצויין)

9 גרם שמרים יבשים

340 גרם חלב (נראה לי שאפשר גם חלב סויה / שקדים וכו', אני בטוח אכין את המתכון הזה שוב אז אנסה)

65 גרם דבש (אפשר גם סילאן / מייפל טהור)

50 גרם חמאה (אני השתמשתי בשמן קוקוס במקום, שמתי 40 גרם כי שמן קוקוס הוא שמן טהור וחמאה היא לא)

2 כפיות מלח (בפעם הבאה אשים אפילו פחות כדי שהמתיקות תורגש יותר)

להברשה של הלחמניות:

ביצה טרופה עם מעט מים

שלבי ההכנה:

הלחמניות לפני התפחה שניה

הלחמניות לפני התפחה שניה

העבירו את כל החומרים לתוך קערת המיקסר עם וו לישה ולושו כ-10 דקות במהירות בינונית-נמוכה עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק

הניחו את הבצק בקערה משומנת מעט והתפיחו כשעה (אפילו 50 דקות בקיץ) עד להכפלת הנפח

הכינו תבנית אפיה עם נייר אפיה, קרצו חתיכות בצק במשקל של כ-90 גרם, כדררו אותם לכדורים והעבירו אותם לתבנית

חרצו שני חריצים באמצעות סכין חדה מאוד וכסו את הכדורים להתפחה שניה לכ-45 דקות (לאחר 30 דקות הפעילו את התנור על 190 מעלות שיתחמם היטב)

הלחמניות לאחר היציאה מהתנור

הלחמניות לאחר היציאה מהתנור

מרחו את הלחמניות בביצה הטרופה עם המים ואפו כ-20 דקות עד שהלחמניות הופכות לשזופות

כדי לוודא שהלחמניות מוכנות הפכו בזהירות לחמניה אחת ונקשו בתחתיתה. אם נשמע צליל חלול אז היא מוכנה

צננו על גבי רשת ותתענגו על המתכון הכי טוב ללחמניות שעשיתי עד היום!

 

תגובות פייסבוק

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*