בית » אפייה » מיני קרקר זעתר מושלמים מ-5 מצרכים בלבד

מיני קרקר זעתר מושלמים מ-5 מצרכים בלבד

מיני קרקר זעתר מושלמים מ-5 מצרכים בלבד

אתם מכירים את המיני קרקרים עם שעתר שמוכרים בסופרים? אז כאלה בדיוק ניסיתי להכין רק בלי כל החומרים המשמרים שיש בקרקרים קנויים.

ואללה… יצא לי ממש טעים! ולא נופל בטעם מקרקרים קנויים 🙂

המתכון הזה מבוסס מבחינת הכמויות על המתכון לקרקרים מקמח כוסמין שהעליתי לא מזמן ואחרי כמה ניסיונות להכנת קרקרים, חלקם יצאו מוצלחים וחלקם פחות, הגעתי למסקנה חד משמעית שהדבר העיקרי שחשוב הוא העובי של הקרקרים.

כדי שהם יצאו קראנצ'ים הם חייבים להיות דקים אז שווה להשקיע מאמץ בלעשות אותם דקים ככל האפשר (מבלי שהבצק ייקרע כמובן).

מיני קרקר זעתר מושלמים - הצעת הגשה

מיני קרקר זעתר מושלמים – הצעת הגשה

המצרכים הדרושים:

2 כוסות קמח מלא

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

1 כוס מים קרים (250 מ"ל)

זעתר לפיזור מעל

שלבי ההכנה:

להדליק תנור מראש על 180 מעלות (רצוי על טורבו אם יש לכם)

לזרוק לקערת המיקסר את הקמח המלא והמלח ולערבב

להוסיף את השמן ולהתחיל ללוש עם וו הגיטרה על מהירות בינונית – נמוכה

להוסיף בהדרגה את המים וללוש עד שהבצק מתחיל להתלפף מסביב לוו הגיטרה אך נשאר מעט דביק

אם הבצק יצא לכם דביק מדי הוסיפו מעט קמח, אם יצא יבש מדי הוסיפו מעט מים

להעביר את הבצק לנייר אפיה על השיש ולרדד (רצוי עם מערוך מעט רטוב) עד שיוצאים שכבה דקה

לחתוך עם סכין עגולה לפיצה (אני קניתי משוננת אז הקרקרים יצאו עם דוגמא נחמדה) לצורה הרצויה, מושחים במעט מים ומפזרים זעתר מעל. רצוי להשטיח מעט את הזעתר כדי להדביק אותו היטב לקרקרים. אפשר אפילו לשים זעתר בתחתית ואז הקרקר יהיה כולו מצופה בזעתר.

דרך אגב, הסכין הזו עלתה לי בסך הכל 3 שקלים בחנות בסגנון "MAX10" בחולון והיא נותנת חוויה מושקעת לגמרי (במיוחד אם אתם מכינים את הקרקרים כמתנה) אז ממש שווה לקנות אחת.

הקרקרים לפני האפיה ולאחר חיתוך

הקרקרים לפני האפיה ולאחר חיתוך

לקחת מזלג ומחוררים כל קרקר כדי שהאוויר יצא ולא יתנפח ושלא יווצרו בועות אוויר (שכחתי לעשות את זה וחלק מהם קצת התנפחו אבל לא נורא)

דרך אגב, אין צורך לשמן את נייר האפיה, הקרקרים יוצאים אחד אחד בלי שום בעיה.

להחליק את נייר האפייה עם הקרקרים לתוך תבנית ולהכניס לתנור ל-30 עד 40 דקות (תלוי בתנור שלכם). בכל מקרה כדאי להציץ אחרי 30 דקות ואפילו לטעום אחד (בזהירות, חם!) כדי לבדוק האם הקרקרים פריכים מספיק.

אם הם מרגישים קצת כמו קרקרים שהושארו בחוץ ואיבדו מהפריכות שלהם תנו להם עוד כמה דקות בתנור.

תנו לקרקרים להצטנן והעבירו אותם לכלי סגור היטב כדי שישארו פריכים או פשוט חסלו אותם מיד 😉

הצעת הגשה:

שימו בקערית לבנה עם הרבה שמן זית ונגבו את הקרקרים להנאתכם!

זהירות זה ממכר…

הקרקרים לאחר היציאה מהתנור

הקרקרים לאחר היציאה מהתנור

תגובות פייסבוק

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*