בית » אפייה » עוגיות לימון רכות ונימוחות מושלמות ליד תה או קפה

עוגיות לימון רכות ונימוחות מושלמות ליד תה או קפה

עוגיות לימון רכות ונימוחות מושלמות ליד תה או קפה

עוגיות לימון רכות ונימוחות מושלמות ליד תה או קפה

אני מתה על קינוחים עם לימון!

ופלים לימון, פאי לימון, עוגת גבינה עם גרידת לימון, עוגיות לימון… בקיצור הבנתם את פואנטה 😉

איך שנתקלתי במתכון הזה היה ברור לי שאני הולכת להכין אותו ושהוא כנראה ייכנס לרשימת המתכונים הקבועים שלי.

את הכמויות במתכון המקורי הכפלתי מראש, כי מניסיון כמות של כוס קמח אחת נשמעה לי קטנה מדי, ואני שמחה שעשיתי כך כי באמת שלא יוצאות הרבה עוגיות, ואם תפחיתו את אלה שיצאו לי קצת שרופות והעלמתי עוד לפני שהעוגיות התקררו אז בכלל… 🙂

נו, כבר שכנעתי אתכם לרוץ ולהכין את העוגיות האלה?

המתכון שרשמתי בבלוג שלי הוא כבר לאחר הכפלת הכמויות, ובכל מקרה, אם בא לכם להכין יותר מראש ולהשאיר בהקפאה חלק מהבצק למקרה שינחתו עליכם אורחים זה גם אפשרי (אפשר להשאיר את הבצק במקפיא עד חודש לטענת הבחורה מהמתכון המקורי, לא ניסיתי בעצמי)

עוגיות הלימון שלי מושלמות עם תה בצד

עוגיות הלימון שלי מושלמות עם תה בצד

המצרכים הדרושים:

2 כוסות קמח רב תכליתי

1 כוס אבקת סוכר

1/4 כפית מלח

1 כפית גרידת לימון (השתמשתי בלימון ליים כי זה מה שהיה לי)

6 כפות של מיץ לימון טרי

1 חמאה גדולה חתוכה לקוביות (פעם הבאה אנסה עם שמן קוקוס ואדווח איך יצא)

2 חלמונים של ביצה גדולה

כל סוכר שבא לכם לגלגול – סוכר קנים, סוכר חום, סוכר לבן וכו… (אני השתמשתי ב-3 חבילות של סוכר וניל)

תהליך ההכנה:

העבירו למעבד מזון את החומרים הבאים: קמח, אבקת סוכר, מלח וגרידת לימון והפעילו על פולסים קצרים עד לערבוב החומרים

הוסיפו את קוביות החמאה והפעילו על פולסים קצרים שוב עד לקבלת מרקם חולי מעט

הוסיפו את חלמוני הביצה והמיץ לימון והפעילו שוב עד לקבלת בצק אחיד (תהליך ממש מהיר)

בצק העוגיות מוכן

בצק העוגיות מוכן

העבירו את הבצק למשטח וצרו ממנו צורה של צינור ארוך

עטפו את הבצק בניילון והעבירו למקפיא לייצוב (מינימום שעתיים)

בצק העוגיות לאחר הקפאה

בצק העוגיות לאחר הקפאה

חממו מראש את התנור על 170 מעלות, הוציאו את הבצק מהמקפיא ותנו לו להפשיר מעט (כ-5 דקות)

חצו את הבצק לחצי (סתם יותר נוח אבל ממש לא חובה), גלגלו בסוכר כל חצי וחתכו לפרוסות דקות

הבצק מגולגל בסוכר

הבצק מגולגל בסוכר

סדרו את הפרוסות על נייר אפיה עם רווחים ביניהן כי הן קצת גדלות במהלך האפיה

שלי קצת נדבקו כי הכנתי כמות כפולה אבל גם אלה שיצאו מעט שרופים היו טעימים…

מצופות בסוכר ולפני הכניסה לתנור...

מצופות בסוכר ולפני הכניסה לתנור…

הכניסו לתנור לכ-20 דקות עד שהעוגיות זהובות בקצוות והוציאו לצינון

הבהרה חשובה:

במתכון המקורי רשום כי יש לאפות כ- 13-15 דקות אבל אצלי זה לקח קצת יותר, למרות שהתנור שלי דנדש. הכי טוב להיות עם היד על הדופק ולבדוק כבר אחרי 5-15 דקות.

בכל מקרה, העוגיות אמורות להישאר רכות מבפנים אז אל תחכו שכל העוגיה תקבל צבע שחום, אלא רק בצדדים. אחרי שתעבירו את העוגיות לקירור תראו שהן מתחילות קצת להתקשות אבל ככה הן עדיין תהיינה פריכות מבפנים.

ואני מזהירה אתכם שהעוגיות האלה מאוד מאוד טעימות (!) אז תיזהרו לא להתחיל "לנקות" את התבנית איך שהן יוצאות מהתנור 😉

העוגיות מצטננות לאחר יציאה מהתנור

העוגיות מצטננות לאחר יציאה מהתנור

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*