בית » אפייה » עוגת שוקולד שוקולדית ועסיסית במיוחד… מושלמת כעוגת יומולדת אבל לא רק!

עוגת שוקולד שוקולדית ועסיסית במיוחד… מושלמת כעוגת יומולדת אבל לא רק!

עוגת שוקולד שוקולדית ועסיסית במיוחד... מושלמת כעוגת יומולדת אבל לא רק!

עוגת שוקולד שוקולדית ועסיסית במיוחד… מושלמת כעוגת יומולדת אבל לא רק!

אחרי תקופה ארוכה שחיפשתי אחר מתכון לעוגת שוקולד שוקולדית ועסיסית אני מאושרת להגיד חד משמעית שמצאתי את עוגת השוקולד האולטימטיבית שהיא בדיוק כזו – שוקולדית, עסיסית וכזו שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה…

את העוגה הזו אני מכינה באופן קבוע לימי הולדת, עוגה קלה ביותר להכנה ואני תמיד מקבלת עליה המון מחמאות.

העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 24 או ל-2 תבניות אינגליש קייק. לי יש תבנית בקוטר 26 אז היא יצאה מעט נמוכה אבל עדיין טעימה בטירוף!

את המתכון המקורי לקחתי מאחד האתרים האהובים עלי שכל מי שאוהבת לאפות בטוח מכירה… עוגיו.נט

לא עשיתי בעוגה הרבה שינויים למעט משחק עם הציפוי (פעם אני שמה סוכריות צבעוניות קטנות ופעם שבבי קוקוס) וויתרתי על שוקולד צ'יפס בבלילה (העוגה מספיק שוקולדית גם בלי) ועל ליקר / ברנדי (לא חובבת אלכוהול).

המצרכים הדרושים:

½ כוס שמן

2 ביצים בגודל L

¼1 כוסות סוכר

מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)

מיכל שמנת מתוקה (200 מ"ל)

¼1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

½ כפית אבקת סודה לשתיה

½ כוס קקאו

לציפוי השוקולד:

½ מיכל שמנת מתוקה

½ חבילה עד 1 חבילת שוקולד מריר (אני מעדיפה לשים ½ חבילה)

סוכריות / שבבי קוקוס לקישוט

אופן ההכנה:

הפעילו תנור על 170 מעלות ושמנו את התבנית

העבירו לקערה שמן, ביצים, סוכר, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה וטרפו עד לאיחוד החומרים

הוסיפו קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקקאו וערבבו רק עד שהתערובת אחידה

העבירו את הבלילה לתבנית ואפו במשך 35-45 דקות (כדאי לבדוק מה מצב העוגה כבר אחרי 35 דקות) העוגה מוכנה כשקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

הכנת הציפוי:

חממו בקלחת (סיר קטן) את השמנת המתוקה כמעט עד לרתיחה

שברו את השוקולד המריר לקוביות, הוסיפו לקלחת וערבבו עד להמסה

צקו את הרוטב על העוגה עוד כשהיא חמה ותנו לו להתקרר

כאשר הציפוי יציב קשטו בסוכריות צבעוניות, בקוקוס טחון או בכל קישוט אחר לעוגה שמתחשק לכם

תגובות פייסבוק

One comment

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*