בית » קטניות » עדשים » קדרת אורז מלא עם עדשים ללקק את האצבעות!

קדרת אורז מלא עם עדשים ללקק את האצבעות!

קדרת אורז מלא עם עדשים ללקק את האצבעות!

קדרת אורז מלא עם עדשים לאחר היציאה מהתנור (היא ממש נראית מקורמלת)

אם אתם שוחרי בריאות כמוני שמעדיפים לאכול אורז מלא על אורז לבן (למרות שתמיד יש לי אורז בסמטי לבן בארון מוכן למקרה שאין לי כוח לבשל) אבל לא ממש מצליחים למצוא מתכונים טעימים עם אורז מלא המתכון הבא בדיוק בשבילכם.

המתכון הזה הכי קל בעולם, לא דורש יותר מדי מאמץ, פשוט לזרוק לסיר את כל המצרכים ולזרוק לתנור ותוך שעה וחצי – שעתיים יש לכם קדרה טעימה ומשביעה ביותר שממש מזכירה חמין.

את הבסיס למתכון לקחתי מהאתר הזה ועשיתי בו שינויים (הוספתי עדשים לקבלת חלבון מלא, שיניתי תיבול ומעט מרכיבים).

אם אתם עושים איזו ארוחה חגיגית ובא לכם להרשים אנשים בלי כלום מאמץ הקדרה הזו תעשה אחלה עבודה (אפשר לשדרג, רשמתי שדרוגים אפשריים בהמשך).

מה שכן, המנה יוצאת מתקתקה אז אם אתם לא אוהבים אפשר לשים פחות סילאן.

בגדול, המנה הזו מתאימה יותר לחורף מאשר לקיץ כי התנור צריך להיות דלוק הרבה זמן והוא קצת מחמם את הבית, וגם כי זו מנה קצת כבדה, אבל ממש לא חובה. עכשיו שיא הקיץ ועדיין התענגתי על כל ביס, וגם אמא שלי… שכבר הספיקה לקבל מנה עד הבית ולחסל אותה על המקום… 🙂

המצרכים הדרושים:

1 כוס אורז מלא (ערבבתי אורז עגול ואורז פרא כי זה מה שהיה לי)

1 כוס עדשים (אני ערבבתי עדשים ירוקות ושחורות)

1/4 כוס שמן

1/4 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר (אפשר להמיר בדבש)

1/4 כוס רוטב סויה

2 שיני שום קצוצים (לא היה לי אז שמתי כפית שום כתוש מוכן)

3 כוסות מים פושרים (אם המים מתאדים להוסיף עוד קצת)

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור

שדרוגים:

אני הוספתי גם מעט זרעי כוסברה טחונים אבל לא חובה

אפשר להוסיף גם בצל קצוץ פשוט לא היה לי אבל זה טעים גם בלי!

אפשר גם להוסיף שוקיים של עוף למי שאוכל בשר, אני לא הספקתי להפשיר את העוף אז בפעם הבאה (יותר נכון מחר כי כבר הכל חוסל!)

קדרת אורז מלא עם עדשים

הקדרה אחרי ערבוב קל

שלבי ההכנה:

רצוי להשרות את האורז לפחות חצי שעה לפני ההכנה

את העדשים לא חובה להשרות. אני אוהבת להכין כמות גדולה מראש של כל מיני סוגי קטניות, להשרות אותם לפחות 24 שעות ולהקפיא במנות קטנות לעת הצורך לתבשילים, סלטים וכו'.

להדליק מראש תנור על 180 מעלות

לזרוק לתוך הסיר (רצוי להשתמש בסיר זכוכית פיירקס כי זה יותר בריא) את האורז והעדשים

להוסיף את השמן, רוטב הסויה, הסילאן, השום, המים והתבלינים, לערבב היטב ולהכניס לתנור לשעה וחצי בערך (אין צורך לכסות). המים אמורים להתאדות לגמרי

להוציא מהתנור ולהתענג על כל ביס 🙂

Print Friendly, PDF & Email

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*