בית » בשרים » בשר טחון » קובה סלק עיראקי טעים (וטיפים להכנת קובות בקלות ובזריזות)

קובה סלק עיראקי טעים (וטיפים להכנת קובות בקלות ובזריזות)

קובה סלק עיראקי טעים וקל להכנה

קובה סלק עיראקי

אחד המאכלים האהובים עלי בחורף הוא קובה סלק, אבל כזה שמכינים בבית ולא את הקובות הקפואות שקונים בסופר, שיש להם טעם תעשייתי לחלוטין.

עד לפני מספר שנים לא העזתי לנסות להכין לבד בבית מחשש שמדובר ביותר מדי עבודה…

עד שלפני כמה שנים אזרתי אומץ וראיתי שהשד לא כזה נורא, והתוצאה כל כך שווה את זמן ההכנה (של הקובות עצמן), עד שמאז אין חורף שאני מוותרת על הקובה סלק שלי 🙂

את המתכון לקחתי מ-YNET עם שינויים והתאמות שלי.

טיפים שאני ממליצה ליישם:

כמה טיפים חשובים שלמדתי מניסיון בהכנת קובות:

הטיפ הכי חשוב שיישמע לכם הכי מוזר בעולם אבל הוא נכון… אל תפחדו מהכנת הקובות! אתם לא צריכים לעצב כל קובה רבע שעה כדי שתצאנה לכם מושלמות וסימטריות. בפעם הראשונה שהכנתי קובות הייתי עובדת על כל קובה המון זמן וזה הפך את התהליך לארוך ומתיש. אם תיישמו את הטיפים הבאים תכינו קובות בסרט נע ומבטיחה שהן תהיינה טעימות באותה המידה 🙂

הכינו קערת מים ודאגו שהידיים שלכם תמיד תהיינה רטובות כדי שהסולת לא תדבק לכם לידיים והמעטפת תקרע.

אם כמות הסולת שלקחתם גדולה מדי, תוך כדי יצירת הקובה תלשו ממנה מעט מהבצק כדי שהמעטפת של הסולת לא תצא עבה מדי.

לחילופין, אם כמות הסולת מעטה מדי והבשר יוצא מכל הכיוונים מזמן שאתם מנסים ליצור את הקובה אל חשש… הרטיבו מעט את האצבעות, קחו חתיכה קטנה נוספת של סולת, הדביקו באזור החשוף וגלגלו מעט את הקובה (ושוב, וודאו כי הידיים שלכם תמיד רטובות).

חשוב שהקובה תהיה שלמה מכל צדדיה ושהבשר לא יבצבץ החוצה כי אז הקובה עלולה להתפרק בבישול.

לפני שאתם ניגשים למלאכת הכנת הקובות דאגו להכין תבנית גדולה עם נייר אפיה מעט משומן מעליה. השמן יימנע מהקובה להידבק לנייר ולהיקרע.

את הקובות הכינו לפני שאתם מכינים את המרק והעבירו אותה למקפיא לבינתיים להתייצבות, כך שכשתוציאו את הקובות ותעבירו אותן לסיר הן לא תתפרקנה והצורה היפה שלהן תישמר (יש מצב שהתחתית שלהן תשתטח קצת אבל לא נורא).

אני ממליצה בחום להכין כמות כפולה של קובות ולהקפיא בקופסא אטומה במקפיא, כך שאם יהיה לכם שוב חשק לקובה סלק או כל מרק קובה אחר (קובה דלעת וכו'…) תצטרכו רק להכין את המרק. אני הכפלתי כמויות ויצאו לי כ-35 קובות.

המצרכים הדרושים:

לקובות:

250 גרם סולת

1 כפית מלח

2-3 כוסות מים קרים

למילוי:

250 גרם בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

חופן עלי פטרוזיליה / סלרי קצוצים דק

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית בהרט

½ כפית מלח

למרק:

3-4 ראשי סלק חתוכים לקוביות (רצוי לא גדולות מדי)

כמה גבעולי סלרי קצוצים (לא רשום במתכון המקורי אבל מוסיף טעם למי שאוהב)

1 בצל קצוץ

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1-4 כפות סוכר (כל אחד לפי מידת המתיקות שהוא אוהב, רצוי להתחיל עם כף אחת ולהוסיף לפי הטעם בהמשך)

מיץ מלימון אחד

1 כף שמן (אני שמתי קנולה)

שלבי ההכנה:

הכנת הקובות:

העבירו לקערה את הסולת והמלח וערבבו

התחילו להוסיף את המים בהדרגה ולושו עם הידיים עד שתגיעו למרקם שמאפשר לכם ליצור קובות בקלות

קחו מעט מבצק הסולת על כף היד ושטחו אותה באמצעות היד השניה (אין צורך שהצורה תצא עגולה וסימטרית, אבל חשוב מאוד שהיא תהיה דקה)

קחו מעט מבצק הסולת על כף היד ושטחו אותה באמצעות היד השניה

קחו מעט מתערובת הבשר והניחו במרכז

קחו מעט מתערובת הבשר, הניחו במרכז והתחילו לעטוף אותו מכל הכיוונים בסולת

התחילו לעטוף את הבשר מכל הכיוונים בסולת (כפי שציינתי בטיפים למעלה, אם חסר לכם בצק הרטיבו מעט את האצבעות וממש הדביקו חתיכה נוספת במקום שהבשר מבצבץ)

התחילו לעטוף את הבשר מכל הכיוונים בסולת

גלגלו בין שתי כפות הידיים את הקובה (רצוי להרטיב מעט את הידיים) והניחו אותה על גבי התבנית עם נייר האפיה המשומן

גלגלו בין שתי כפות הידיים את הקובה

הכינו כך את כל הקובות והעבירו אותן לפריזר להתייצבות

הכינו כך את כל הקובות והעבירו אותן לפריזר להתייצבות

הכנת המרק:

מלאו בסיר (רצוי רחב) מים עד לגובה של ¾ מהסיר בערך

הוסיפו את הבצל הקצוץ, המלח והפלפל והביאו לרתיחה (בינתיים חתכו את הסלקים)

הוסיפו לסיר את הסלקים, הסוכר והלימון ובשלו על אש בינונית כ-20 דקות (כך שהסלקים יהיו מעט רכים אבל לא לגמרי)

בשלב הזה רצוי לתקן טעמים, אם בא לכם להוסיף עוד סוכר / מלח / פלפל…

הוסיפו את גבעולי הסלרי הקצוצים ואת הקובות (אפשר להעמיס בין 12 ל-15 קובות אם השתמשתם בין סיר רחב, אבל שלא יהיה להם צפוף בסיר… 😉 ) וערבבו בעדינות כך שהקובות תהיינה צבועות במרק מכל כיוון

כסו את הסיר, בשלו כ-20 דקות נוספות על אש בינונית וכבו את האש

הצעה לשדרוג הטעם: קחו כמה מעלי הסלרי, שטפו אותם היטב והכניסו לסיר לכ-20 דקות (כסו את הסיר)

הצעה לשדרוג הטעם: קחו כמה מעלי הסלרי, שטפו אותם היטב והכניסו לסיר לכ-20 דקות (כסו את הסיר)

ועוד תמונה של הקובות, הפעם מבפנים, כדי להראות איך נראות הקובות מבפנים (שימו לב לכמה שהן יצאו דקות 🙂 )

הקובות מבפנים

 

תגובות פייסבוק

9 comments

  1. אביגיל קמחי

    וואו כמה זמן חיפשתי מתכון מוצלח לקובה סלק!!!

    המון תודה על המדריך המושקע והתמונות המפורטות.

    מיד ניגשת למלאכה…

    אביגיל קמחי

  2. אשתי מתה על קובה סלק! הולך להכין לאשתי הפתעה לסופש!

  3. סוף סוף!!! NO MORE קובות מוכנות בסיר מרק שלי……
    הכנתי ונעזרתי בטיפים שלך ויצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה!
    אלפי תודות לך יקירתי

  4. היי דנית,
    תודה רבה על כל הטיפים. ניסיתי להכין פעמיים קובה סלק בעצמי אבל הקובות פשוט התפרקו לי 🙁
    ללא ספק אשתמש בטיפים שלך בפעם הבאה שאכין.

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*