בית » בשרים » בשר טחון » קציצות בקר רכות ונימוחות ברוטב תפוחי אדמה ושעועית / אפונה

קציצות בקר רכות ונימוחות ברוטב תפוחי אדמה ושעועית / אפונה

קציצות בקר רכות ונימוחות ברוטב תפוחי אדמה ושעועית לבנה

קציצות בקר רכות ונימוחות ברוטב תפוחי אדמה ושעועית לבנה

מתכון פשוט, קל, טעים ושלא דורש יותר מדי מצרכים לקציצות ברוטב..

כי לפעמים נמאס מקציצות ברוטב אדום ואין יותר מדי רעיונות למתכונים קלים ופשוטים עם בשר טחון.

המתכון המקורי נלקח מפה, טעמתי את הגרסה המקורית אצל אחותי (עם אפונה) והיה טעים מאוד.

אני החלפתי את האפונה בשעועית לבנה כי זה מה שהיה לי במקפיא ויצא גם כן מעולה.

עדכון:

הכנתי את המתכון שוב, הפעם עם אפונה (השתמשתי באפונה עדינה של סנפרוסט) והטעם שונה לגמרי והרבה יותר מוצלח לטעמי (הוספתי את השינויים למתכון עצמו)

קציצות בקר עם תפוחי אדמה ואפונה

קציצות בקר עם תפוחי אדמה ואפונה

המצרכים הדרושים:

לתערובת הקציצות:

½ קילו בשר בקר טחון

¼ צרור פטרוזיליה קצוצה

¼ צרור כוסברה קצוצה

1 בצל גדול קצוץ

1 ביצה

2 פרוסות לחם רטוב וסחוט / 3-4 כפות פירורי לחם

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית כמון

¼ כפית פפריקה מתוקה

לרוטב:

2-3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

כוס שעועית לבנה קפואה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום טרי

1 כפית שטוחה כמון

½ כפית כורכום

½ כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

שלבי ההכנה:

הכנת הקציצות:

העבירו לקערה את כל המצרכים להכנת הקציצות, ערבבו היטב והכינו קציצות קטנות בתבנית בצד

חממו שמן בסיר וטגנו בצל קצוץ עד שהוא הופך לשקוף

הוסיפו את הקציצות לתחתית וטגנו כ-3 דקות מכל צד עד שהן משחימות (בזהירות שהקציצות לא תתפרקנה)

הוספת הרוטב:

לאחר טיגון הקציצות הוסיפו לסיר את מרכיבי הרוטב, תפוחי האדמה והשעועית (אם אתם משתמשים באפונה במקום בשעועית הוסיפו אותה רק לאחר הנמכת האש)

הוסיפו מים רותחים והביאו לרתיחה (לא רצוי לערבב בשלב הזה כדי שהקציצות לא תתפרקנה)

הנמיכו את האש (הוסיפו את האפונה בשלב הזה), שקשקו את הסיר בזהירות לערבוב התבלינים, כסו את הסיר ובשלו כ-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (שקשקו מדי פעם בזהירות את הסיר שהתבלינים יתערבבו עם המים)

מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד (ממליצה על אורז בסמטי, הכי טעים!)

בתאבון :)

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*