בית » מתוקים » רסק תפוחים ביתי טעים בטירוף

רסק תפוחים ביתי טעים בטירוף

רסק תפוחים ביתי טעים בטירוף

רסק תפוחים ביתי טעים בטירוף

אחרי תקופה ארוכה שלא רשמתי בבלוג מכיוון שילדתי ולא היה לי ממש כוח וזמן להתפנות לתחביבים שלי (לפחות עד שהקטני התחיל לישון לילות רצופים ולאחר שהבנתי שאם אני רוצה לחזור ולבשל / לאפות אני כנראה אצטרך לעשות זאת לאחר שהוא הולך לישון…) המתכון הראשון מזה תקופה ארוכה הוא דווקא מאוד קל ופשוט לביצוע.

אם אתם מחפשים קינוח מתוק ובריא ללא יותר מדי סוכר וקלוריות רסק התפוחים הביתי הזה יסגור לכם בדיוק את הפינה הזו…

את המתכון לקחתי מהאתר דברים בעלמה המצויין ושדרגתי עם קינמון שאני מאוד אוהבת…

את רסק התפוחים הזה כל כך קל להכין, וחוץ מלאכול אותו ככה עם כפית (אני לא אגזים ואגיד שאפילו ישר מהסיר…) הנה עוד כמה דברים שאפשר לעשות איתו:

  • להחליף שמן בעוגות (1/2 כוס שמן = 1/2 כוס רסק תפוחים)
  • להוסיף לצד בלינצ'ס / פנקייק מתוק עם גלידה
  • להוסיף לתוך יוגורט (במקום לקנות יוגורט מתוק עם תוספות והמון המון סוכר)
  • להעביר לצנצנת יפה ולתת מתנה

המצרכים הדרושים:

6 תפוחי עץ (אפשר איזה שאתם אוהבים, אני אוהבת לשלב כמה סוגים)

קינמון (לא חובה)

שלבי ההכנה:

חתכו את תפוחי העץ לרבעי' העבירו אתם לסיר בינוני והוסיפו 2 כפות מים

התפוחים חתוכים לרבעים

העמידו את הסיר על הגז על אש נמוכה למשך כ-25 דקות עד שהתפוחים מתרככים ואפשר ממש למעוך אותם באמצעות מזלג

מעיכת התפוחים עם מזלג

לאחר כיבוי האש הוסיפו מעט קינמון (למי שאוהב) והשאירו את המכסה סגור עד שהרסק מתקרר מעט, העבירו לצנצנת ואז למקרר

הוסיפו מעט קינמון ותנו לרסק תפוחים להצטנן מעט

הוסיפו מעט קינמון ותנו לרסק תפוחים להצטנן מעט

בעקרון הרסק תפוחים יכול להישמר עד כ-10 ימים אבל מעולם לא בדקתי את הנושא פשוט כי הוא חוסל עוד הרבה לפני… 😉

2 comments

  1. יאמי! פריט חובה במקרר. ותודה על הפירגון :)

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*