בית » תוספות » קפואים » שעועית צהובה ברוטב אדום מושלמת עם אורז לבן!

שעועית צהובה ברוטב אדום מושלמת עם אורז לבן!

שעועית צהובה ברוטב אדום מושלמת עם אורז לבן!

שעועית צהובה ברוטב אדום מושלמת עם אורז לבן!

המנה הזו של שעועית צהובה ברוטב על אורז בסמטי אמנם לא מרשימה במיוחד, אבל מבחינתי היא מסמלת אוכל טעים של בית.

החביבים עלי מבין כל הירקות הקפואים בסופר הם אלו של השעועית הצהובה והירוקה, ולרוב כשאני קונה אחת מהן אני מכינה את המתכון הזה בדיוק.

גם בריא, גם מזין וגם דל בקלוריות… מושלם!

בגדול אפשר להכין את המתכון גם עם שעועית ירוקה, הצהובה זו ההעדפה שלי 🙂

המצרכים הדרושים:

1 שקית שעועית צהובה חתוכה קפואה (אני אוהבת את של סנפרוסט)

1 בצל בינוני

1 עגבניה

1 רסק עגבניות קטן

תיבול:

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

2 כפיות אבקת מרק עוף (נכון שזה נחשב ללא בריא אבל זה מוסיף טעם לדעתי)

½ כפית בזיליקום יבש (לא חובה אבל מוסיף)

אפשר להוסיף גם קצת פטרוזיליה קצוצה

שלבי ההכנה:

לקצוץ את הבצל ולאדות במעט שמן

לאדות בצל במעט שמן

לחתוך בינתיים את העגבניה ולהוסיף אותה לסיר כשהבצל מתחיל להשחים לעוד כ-2 דקות

* אני ריסקתי את העגבניה במקום לחתוך אותה כי הבעל שונא עגבניות (ככה אני מצליחה לתמרן אותו… מה שהוא לא רואה במנה שלו מבחינתו לא קיים… ממש כמו ילד 😉 )

להוסיף את התבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, אבקת מרק ובזיליקום ולערבב

להוסיף עגבניות, תבלינים ולערבב

להוסיף שקית שלמה של שעועית צהובה ואת רסק העגבניות ולערבב (בשלב הזה אפשר להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה)

להוסיף רסק עגבניות ולערבב

להוסיף מים בגובה השעועית, להביא לרתיחה על אש בינונית, להנמיך את האש ולכסות את הסיר לכ-35 דקות

להוסיף מים, להביא לרתיחה ולבשל 35 דקות

בינתיים להכין אורז לבן (רצוי בסמטי)

להעמיס על הצלחת אורז ושעועית ולהנות ממנה משביעה וטעימה של בית 🙂

להעמיס על הצלחת אורז ושעועית ולהנות ממנה משביעה וטעימה של בית :)

תגובות פייסבוק

8 comments

  1. היי, תודה על המתכון.

    האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות במקום בעגבניה טריה?

    בתודה מראש, נעמה

    • דנית בן דוד

      היי נעמה, בשמחה!

      כן בוודאי, את יכולה לשים קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות (ואולי קצת לחזק את התיבול כי הכמות של העגבניות המרוסקות גדולה מעגבניה אחת)

  2. תודה רבה על המתכון המצויין! פשוט וטעים 🙂

  3. טעים טעים טעים…!!!

  4. היי, נראה מעולה לפי התמונות.
    אפשר גם עם שעועית ירוקה?

    • דנית בן דוד

      היי סתיו,

      כן בוודאי…

      אצלנו מכינים את המתכון פעם עם שעועית צהובה ופעם עם ירוקה.

      בתאבון!

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*