בית » תוספות » תבשיל אורז עם עלי גפן ועשבי תיבול – תחליף גאוני ומהיר הכנה לעלי גפן ממולאים

תבשיל אורז עם עלי גפן ועשבי תיבול – תחליף גאוני ומהיר הכנה לעלי גפן ממולאים

תבשיל אורז עם עלי גפן ועשבי תיבול - תחליף גאוני ומהיר הכנה לעלי גפן ממולאים

תבשיל אורז עם עלי גפן ועשבי תיבול – תחליף גאוני ומהיר הכנה לעלי גפן ממולאים

אני מאוד אוהבת עלי גפן ממולאים, אבל אין סיכוי שאכין בבית (עצלות פרופר…) ועלי גפן בשימורים אני פחות אוהבת (למרות שהטעם שלהם לא ממש רע).

התבשיל הזה לאורז עם עלי גפן הוא לא פחות מגאוני בעיני! הוא כל כך פשוט וכל כך טעים, הטעם של עלי הגפן דומיננטי כמו שאני אוהבת והוא מהווה מבחינתי תחליף מצויין לעלי גפן ממולאים.

את המתכון לתבשיל קיבלתי מחברה (נגה גור אריה) ושיניתי אותו בהתאם למה שהיה לי במקרר.

השתמשתי בעלי גפן קנויים, הם מגיעים בצנצנת זכוכית (מאמינה שאפשר למצוא בכל סופר גדול), אפשר להשתמש גם בעלי גפן טריים.

אורז בסמטי עם עלי גפן ועשבי תיבול

אורז בסמטי עם עלי גפן ועשבי תיבול – בתמונה נענע, פטרוזיליה ושמיר

המצרכים הדרושים:

1 כוס אורז (רצוי בסמטי) – אני אוהבת לשטוף היטב ולהשרות מעט במי ברז

½ מאגד של עלי גפן (מגיעים 4 מאגדים בתוך הצנצנת)

½ חבילה מעשבי תיבול שאוהבים – פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ונענע (אפשר מה שאוהבים, ממליצה לא לוותר על הנענע היא מוסיפה מאוד)

מיץ מ-½ לימון

לתיבול: כפית מלח וכפית שטוחה קינמון (אם אוהבים)

שלבי ההכנה:

טגנו את האורז בסיר עם מעט שמן

קצצו את עשבי התיבול ואת עלי הגפן (רצוי במעבד מזון) והוסיפו לסיר

הוסיפו מלח וקינמון וערבבו

הוסיפו 2 כוסות מי ברז, מיץ מחצי לימון וערבבו

הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו לכ-15 דקות

לאחר כיבוי האש תנו לאורז לנוח בסיר עוד כ-10 דקות ורק אז ערבבו היטב

שדרוגים אפשריים:

צנוברים קלויים, שקדים קלופים ופרוסים קלויים, חמוציות…

תגובות פייסבוק

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*