בית » תוספות » קינואה » תבשיל קינואה עם גזר ובצל מטוגן שאי אפשר להפסיק לאכול…

תבשיל קינואה עם גזר ובצל מטוגן שאי אפשר להפסיק לאכול…

תבשיל קינואה עם גזר ובצל מטוגן שאי אפשר להפסיק לאכול...

תבשיל קינואה עם גזר ובצל מטוגן שאי אפשר להפסיק לאכול…

בתקופה האחרונה אני בקריזה (טובה 🙂 ) לקינואה… כל הזמן בא לי לאכול קינואה, וגם תוך כדי הכנה של סלט הקינואה המפורסם שלי התחלתי לנשנש ישר מתוך הסיר את הקינואה לפני שקפצה לתוך הסלט.

מכיוון שלרוב אני אוכלת את הקינואה רק כחלק מסלט, החלטתי לנסות לשחק איתה ולהכין איתה תוספת משביעה במקום לאכול שוב אורז בסמטי או פסטה (שמככבים אצלי במטבח המון).

לקחתי מתכון ישן לפתיתים שאמא שלי היתה מכינה לי ולאחותי כילדות ופשוט החלפתי את הפתיתים בקינואה, ובכל זאת, מאחר שהרבה אנשים לא מסתדרים עם הדגן הזה, החלטתי לקבל אישור מאמא שלי לכך שהתבשיל טעים לא רק לי לפני שאני מעלה את המתכון לאתר.

אני שמחה לבשר לכם שקיבלתי אישור ובגדול 🙂 אז הנה המתכון הפשוט והטעים טעים הזה…

מצרכים:

1 כוס קינואה

2 בצלים גדולים

2 גזרים גדולים

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה של כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

שלבי ההכנה:

להשרות את הקינואה חצי שעה עד שעה מראש ולבשל אותה על אש קטנה (2 כוסות מים על כוס קינואה)

בזמן שהקינואה מתבשלת, לקצוץ את הבצל ולגרד את הגזר בפומפיה

לטגן את הבצל בסיר עם מעט שמן זית וכאשר הוא מזהיב להוסיף את הגזר והתבלינים ולכסות את הסיר עד ריכוך (ואז לכבות את האש)

כשהקינואה מוכנה להוסף אותה לתוך הסיר עם הבצל והגזר ולערבב היטב

לתקן תיבול ולחסל! (רצוי ומומלץ ישר מהסיר 🙂 )

* את הצורה היפה בתמונה למעלה יצרתי על ידי שימוש ברינג (טבעת) להכנת המבורגרים

תגובות פייסבוק

הוספת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*