אורז בולונז הוא אחד המאכלים הכי קלים וטעימים שיש!
בכל פעם שאני קונה בשר בקר טחון ואין לי כוח להתעסק עם הכנת קציצות אני פשוט מכינה רוטב בולונז ומגישה אותו או לצד אורז לבן אחד אחד או מוסיפה אותו לפסטה והופכת אותו לפסטה בולונז.
בכל מקרה, זו מנה שגם גדולים וגם קטנים מאוד אוהבים.
המצרכים הדרושים:
- 1/2 קילו בשר בקר טחון איכותי
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 1 פחית של עגבניות מרוסקות 400 גרם (אני אוהבת את של מאסטר שף)
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 כף גדושה של קטשופ
- פפריקה מתוקה , פפריקה מעושנת, מלח, פלפל שחור, כורכום (הכל לפי הטעם)
שלבי ההכנה:
- מטגנים בצל עד להזהבה
- מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה
- מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמתחיל להיות אפור (ברובו)
- מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות והקטשופ + רבע כוס מים רותחים ומערבבים
- משאירים על אש בינונית עד שהכל מבעבע (יש לערבב מדי פעם)
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך
- מכבים את האש
מגישים על אורז לבן או עם פסטה ונהנים 🙂
תגובות פייסבוק
איריס אומר
היי,
נראה מתכון קל להכנה. הייתי רוצה לנסות אותו.
הדבר היחיד שמפריע לי, הוא הקטשופ. הייתי מעדיפה להשתמש במשהו לא תעשייתי.
מה יכול להיות תחליף?
תודה 🙂
דנית בן דוד אומר
היי איריס, בהחלט מתכון קל להכנה 🙂
מבינה אותך לגבי הקטשופ… למרות שמדי פעם זה לא נורא 😉
אפשר פשוט לשים מעט סוכר כדי לאזן את החומציות
הקטשופ פשוט מתוק וזה מה שמאזן, אבל לפני כן הייתי משתמשת בסוכר