אני מאוד אוהבת אורז בסמטי לבן ותמיד יש לי במזווה לפחות 2 שקיות של אורז במסטי (אני אוהבת את של סוגת או של דאוואט).
אבל לפעמים נמאס לי ואני מחפשת דרכים לגוון את האורז, אחד המאכלים שאני יותר אוהבת ומכינה די הרבה לאחרונה הוא אורז צהוב עם אפונה קפואה וקוביות גזר.
מתכון נוסף שאני אוהבת מאוד הוא אורז עם אטריות דקיקות.
המתכון הזה מושלם לילדים כי גם גזר וגם אפונה (או "כדורי כוח" כמו שהבן שלי מכיר מהגן 🙂 ) מתקתקים, וזה נותן טעם ממש טעים לאורז.
ניתן להוסיף גם תירס קפוא אם אוהבים.
המצרכים הדרושים:
1 כוס אורז בסמטי לבן
1 כוס אפונה קפואה
2 גזרים גדולים מתוקים (רצוי לוודא שהגזרים טעימים ולא מרירים) חתוכים לקוביות
ניתן לחילופין להשתמש באפונה וגזר קפואים בשקית אחת, אני מעדיפה לחתוך גזר לבד (יותר טעים לי)
1 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום בשביל הצבע הצהוב
שלבי ההכנה:
לחמם מעט שמן בסיר
להוסיף את האורז, הגזר והאפונה הקפואה ולטגן מעט
להוסיף את המלח והכורכום ולטגן עוד דקה-שתיים
להוסיף 2 כוסות מים רותחים, לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולכוון טיימר לכ-20 דקות
לכבות את האש ולתת לאדים להתאדות כמה דקות
להפריד את האורז עם מזלג ולתת לו להצטנן בסיר
להפריד שוב את האורז לפני שמכניסים למקרר
בתאבון 🙂
כתיבת תגובה