
איך מכינים אורז בסמטי אחד אחד… הטיפים והמתכון שלי
אתחיל ואומר מראש שאני מכינה בבית רק אורז בסמטי, לטעמי היא הרבה יותר טעים מאורז פרסי ויש הטוענים גם כי בריא יותר.
אני אוהבת את האורז הבסמטי של סוגת וקונה לרוב אותו אבל אפשר גם עם סוגים אחרים.
בעבר, אורז היה אחד המאכלים שתמיד התחרבשו לי, עד שלמדתי את השיטה…
מאז האורז תמיד יוצא לי אחד אחד וזה אחד המאכלים הכי פופולאריים אצלנו בבית
אלו השלבים שלי להכנת אורז מושלם אחד אחד:
- לשטוף טוב טוב את האורז, רצוי להשרות אותו מעט (כחצי שעה אפילו אם ניתן)
- להעביר את האורז למסננת ולסנן כמה שיותר נוזלים כדי שהשמן בסיר יידבק טוב טוב לגרגירים, להשאיר במסננת כמה דקות לפחות ולשקשק את האורז, שוב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים (המחמירים מעבירים למגבת ומייבשים אבל בשבילי זה יותר מדי עבודה ואני מודה שאני מתעצלת)
- לשים כ-2 כפות שמן לכוס אורז (אני משתמשת בשמן קנולה), לחמם אותו מעט ולהעביר את האורז לסיר
- לערבב היטב כמה דקות עד שגרגירי האורז מלבינים והשמן מצפה אותם היטב
- להוסיף מלח (ככפית לכוס אורז), כוס ו-3/4 מים רותחים לכוס אורז (יש כאלה שמעדיפים כוס וחצי מים, אני מעדיפה את גרגירי האורז קצת יותר פאפיים), להנמיך את האש ולשים טיימר (אני שמה בנייד) ל-8 עד 10 דקות
- כשהאורז מוכן לכבות את האש ולהשאיר לעוד איזה 10-15 דקות עם מכסה סגור (אין צורך לשים מגבת, לדעתי היא סתם עושה ריח מעופש ולא באמת הכרחית)
- לפתוח את הסיר ולהפריד את גרגירי האורז עם מזלג
- להשאיר בחוץ להצטננות, להפריד את הגרגירים עוד פעם עם מזלג ולהכניס למקרר, ככה הם ישארו פרודים גם אחרי שיעברו למקרר.
אצלנו בבית אורז הוא מאכל מאוד פופולארי ואנחנו אוהבים לאכול אותו בעיקר עם קציצות או שעועית ברוטב.
אם ניסיתם את השיטה שלי אשמח שתשתפו איך יצא לכם בתגובות למטה.
[…] אורז בסמטי לבן אחד אחד ותתענגו על השילוב המושלם של אורז לבן עם קציצות ברוטב […]