העולם נחלק לשני סוגי אנשים – אלה שאוהבים קינואה ואלה שלא יכולים לסבול אותה
אני מאלה שמטורפים על קינואה, ולאחרונה היא מקבלת מקום של כבוד במטבח, ואין שבוע בו אני לאמכינה מנה גדולה ומשתמשת בה במאכלים ותבשילים שונים.
הרבה פעמים שואלים אותי איך אני מכינה קינואה מתפצפצת וקראנצ'ית, כזו שהגרגירים שלה יוצאים אחד אחד, בהבטחה!!!
אז צירפתי לכם את המתכון הכי קל ומהיר בעולם לקינואה אחד אחד!
המצרכים הדרושים:
קינואה לפי הכמות הרצויה – זהו!
טיפ 1: האמת שבגלל השיטה הזו אני כבר הפסקתי למדוד את כמות הקינואה, כי אין צורך ביחס מיוחד של קינואה-מים. אני פשוט שופכת כמות לפי העין, וגם אם יוצא יותר ממה שאני צריכה, אני תמיד מוצאת מה לעשות עם הקינואה (מתכונים נוספים מצורפים בהמשך)
טיפ 2: אפשר ורצוי לערבב בין כמה סוגים של קינואה, זה גם בריא וגם ססגוני 🙂 לקינואה יש 3 צבעים, לכל אחד יש טעם ומרקם קצת שונה. יש קינואה לבנה, אדומה ושחורה. אני לרוב קונה שני סוגים, כשמהלבנה אני תמיד שמה יותר (אני הכי אוהבת את הטעם והמרקם שלה), ומוסיפה מעט מהצבע הנוסף.
שלבי ההכנה:
השרו את הקינואה לפחות לחצי שעה (אני אוהבת להשרות לפלחות לכמה שעות, ככה היא גם מתרככת ומתבשלת במהירות שיא. בכל אופן, אל תוותרו על השריה, שכן היא עוזרת להפחית את המרירות הטבעית של הקינואה)
הרתיחו כמות גדולה של מים בסיר, בדיוק כמו שאתם מרתיחים כשאתם מכינים פסטה
כשהמים רותחים העבירו אליהם את הקינואה, הורידו במעט את עוצמת הגז, ושימו טיימר ל-7-10 דקות מקסימום (תלוי כמה זמן השריתם את הקינואה)
אתם רוצים שהקינואה תהפוך לשקופה אך שלא תהיה מושית מדי, אלא תישאר לנו קראנצ'ית
אם יש צורך, תנו עוד דקה שתיים לקינואה להתבשל
הורידו מהגז, העבירו למסננת עם חורים קטנים ותנו לכל המים לרדת למטה
כשהקינואה מצטננת מעט העבירו אותה לכלי אטום ולמקרר, שם היא תחזיק לכם אפילו שבוע שלם!
ואם כבר הגעתם עד פה.. לא תרצו לדעת מה תוכלו לעשות עם כל הקינואה הזו? 🙂
מתכונים קלים וטעימים עם קינואה
- סלט קינואה ועדשים שחורות שגורף מחמאות
- עוגה מפתיעה מקינואה וקמח קוקוס ללא גלוטן
- סלט קינואה ירוק עם סלק וחמוציות
- סלט קינואה עם תרד, סלק וחמוציות
- תבשיל קינואה עם גזר ובצל מטוגן שאי אפשר להפסיק לאכול
- סלט קינואה ושעועית מאש צבעוני, בריא ומשביע
- סלט ירקות עם קינואה – כמה פשוט ככה טעים, בריא ומשביע!
- מרק קינואה ועדשים כתומות – אי אפשר להאמין כמה הוא טעים עד שמכינים!
תמר אומר
האם את מוסיפה מלח למי הבישול ?