באגטונים (באגטים קטנים) מחיטה מלאה
ככל שאני מכינה יותר לחמים אני מתמכרת לאפייתם יותר ויותר.
מבין כל מה שלמדתי בחודשיים פלוס על בצקים, קמחים ושאר רכיבים… דבר אחד חשוב מאוד שלמדתי הוא שלחם אופים באהבה או שלא אופים בכלל!
מה לעשות, לא תמיד לי יש זמן להתעסק עם האפייה, ולעשות בצק בחפיפניקיות על הדרך פשוט לא עובד, זה מורגש גם באיכות הבצק וגם בלחם.
לכן, אני תמיד משתדלת לתכנן מראש שעתיים – שלוש ככה שבהם אני לא אמורה לצאת מהבית לאף מקום, שאין לי פגישה חשובה או שום דבר מתוכנן ביומן.
לשמחתי, מאחר ואני עובדת מהבית, אני מצליחה לאפות לחמים גם תוך כדי העבודה.
בכל מקרה, גם אם אתם נמצאים מחוץ לבית רוב שעות היום, ורוב האפייה שלכם מתרחשת במהלך סוף השבוע, הכנתי רשימה קצרה של דברים שאפשר לעשות בין התפחה להתפחה 🙂
מה אפשר לעשות כשמחכים להתפחה של הבצק:
לעשות אימון קצר ויעיל – אני מכורה לאימונים של FitnessBlender, יש להם שלל סוגים של אימונים ובאורכים שונים, ככה שזו לא בעיה למצוא אימון שמתאים להתפחה ראשונה או שניה (בקיצור, אין תירוצים לא לעשות פעילות גופנית 😉 )
להכין מתכון נוסף קצר – קרקרים, עוגיות, גרנולה או אפילו איזה מטבל או שניים ככה שיהיה עם מה לאכול את הלחם
לסיים משהו חשוב בעבודה – כן, קצת קשה להתרכז כשכל פעם מפסיק אתכם טיימר אחר, אבל זה דווקא יכול לעזור לכם לנצל טוב יותר את הזמן המוקצב שיש לכם בשביל לסיים אפילו משהו אחד מאוד חשוב
לשמוע פודקאסט טוב – אני אוהבת להקשיב לפודקאסטים, פשוט שמה אוזניות, נשכבת על הספה ומעבירה את הזמן בלמידה תוך כדי המתנה. רוב הפודקאסטים הם באורך של 40-45 דקות שזה מתאים ללו"ז התפיחה מצויין
לראות הרצאה מעוררת השראה בטד – ב-TED תוכלו למצוא שלל הרצאות של טובי המרצים והאנשים מעוררי ההשראה בעולם. אם עדיין לא צפיתם אפילו בהרצאה אחת, עכשיו זה זמן טוב לעשות זאת… רוב ההרצאות מוגבלות ל-18 דקות אז בכלל אין בעיה
את המתכון הבא לקחתי מהאתר הזה, התמונה המגרה של הבאגטונים (באגטים קטנים) גרמה לי לרוץ מיד לתרגם את המתכון ולוודא שיש לי את כל החומרים לקראת ההכנה.
זו התוצאה הסופית, או כמו שאומרים: "תמונה אחת שווה אלף מילים":
בקיצור, לכו להכין את המתכון הזה, לא תתאכזבו.
המצרכים הדרושים:
2.5 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח רב תכליתי
1 כף סוכר (השתמשתי בסילאן טבעי במקום)
1.5 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
1.5 כוסות מים חמימים
2 כפיות מלח
שלבי ההכנה:
להכניס לתוך קערת המיקסר את הקמח המלא, סוכר ושמרים ולערבב
להוסיף את המים וללוש באמצעות וו הלישה על מהירות בינונית
להוסיף את הקמח הרב תכליתי ואת המלח ולהמשיך ללוש כ-10 דקות עד שהבצק הופך להיות כמו כדור מעט דביק שממש נתלה על וו הלישה
אם יש צורך הוסיפו עוד קצת מהקמח הרב תכליתי
התפחה ראשונה:
להוריד את הבצק למשטח מקומח, ללוש עוד קצת, לעצב כדור ולשים בתוך קערה משומנת וסגורה עם ניילון נצמד לתפיחה ראשונה של כשעה עד להכפלת הנפח.
לאחר כשעה הסירו את הניילון הנצמד, תנו אגרוף עדין במרכז הבצק להורדת הנפח והורידו שוב למשטח מקומח
לושו מעט את הבצק, חלקו אותו ל-4 חלקים שווים, גלגלו כל חלק לבגט צר והעבירו לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה מקומח מעט.
אני עושה את הצורה כמו שעושים כיכר לחם מאורכת. אפשר לראות דוגמא בסרטון הזה.
התפחה שניה:
חרצו בכל באגט 3 חריצים עמוקים באמצעות סכין חדה, כסו את הבאגטים ותנו להם עוד כ-30 דקות לתפוח שוב עד שכמעט יכפילו את נפתח.
חשוב להשתמש בסכין חדה כדי שהחריצים יקבלו צורה יפה כמו שיצא לי במתכון הזה 🙂 אחרי ניסיונות רבים אחר הסכין המושלמת מצאתי אותה… (קניתי אותה בלגעת באוכל ב-35 ש"ח, היא נמצאת בסטנד ליד הקופות למי שמעוניין).
במתכון הזה הגעתי גם למסקנה שעדיף לבצע את החריצה לפני ההתפחה השניה כי כשהבצק תפוח ומלא אוויר החריצה מורידה את האוויר).
הוספתי קצת סובין שיבולת שועל מלמעלה בשביל היופי, אפשר גם לפזר מעט קמח, דגנים או להשאיר ריק.
בשלב הזה הפעילו גם את התנור ל-190 מעלות למשך 30 דקות או עד להזהבה
תוכלו לדעת שהבאגטונים מוכנים על ידי כך שתהפכו אחד ותנקשו בתחתיתו. אם אתם שומעים רעש חלול זה אומר שהבאגטונים מוכנים.
העבירו את הבאגטונים לרשת ותנו להם להתקרר לחלוטין לפני הפריסה.
הכינו לכם כמה מטבלים טעימים או הפכו אותו לסנדביץ' מפנק ותהנו 🙂
כתיבת תגובה