קוראים לי דנית ואני מכורה לקוקוס!
תוך כדי שיטוט ברחבי Pinterest בחיפוש אחר מתכונים שווים תפסה את תשומת הלב שלי תמונה של כדורי קוקוס מצופים בשוקולד מריר ומיד היה ברור לי שזה המתכון הבא שאני הולכת להכין.
הקישור ב-Pinterest הוביל למתכון באתר הזה והוספתי כמה טיפים מועילים שליקטתי תוך כדי הכנת המתכון.
אם אתם אוהבים את החטיף המושלם "באונטי" אז אתם ללא כל ספק תתאהבו בגרסה הביתית והיותר בריאה הזו.
דרך אגב, המלצה להורים שביניכם… זה אחלה מתכון קליל ומהנה שאפשר לעשות עם הילדים בחופש הגדול ולא רק (לי עדיין אין אבל לפחות אני כבר יודעת אילו סדנאות אעשה לכשיהיו לי 😉 )
כמה טיפים לפני שניגשים למלאכה:
על פניו מדובר במתכון פשוט לאללה, והוא באמת כזה, אבל אם תיישמו הטיפים הבאים (שלמדתי על בשרי במהלך הכנת המתכון כמובן) הוא ילך לכם מהר וזורם יותר:
אם תרטיבו את הידיים במהלך הכנת כדורי הקוקוס העיסה תידבק מהר ובקלות יותר
המיסו את השוקולד במיקרוגל (תלוי בעוצמה אבל זה לוקח בערך דקה) ואז שימו את הכלי בתוך סיר עם מים רותחים מעל הגז כדי שהשוקולד לא יתקשה תוך כדי ואז הוא לא יידבק פשוט לקוקוס (אפשר לראות בתמונות שלי שהציפוי של חלק מהכדורים ממש חלק וחלק עם גושים… אז זה למה)
את השוקולד המיסו בקערה עמוקה ולא רחבה מדי כדי שהטבילה של הכדורים תלך לכם מהר יותר
אני ממליצה לכם בחום להמיס את השוקולד בתוך כלי חד פעמי (משהו עמיד בחום) כי כשהשוקולד מתקשה זה די סיוט לנקות את הכלי (למרות שכל מה שצריך זה המון מים רותחים אבל אם אפשר לחסוך בבלאגן אז למה לא)
יאללה למלאכה 🙂
המצרכים הדרושים:
2 כוסות קוקוס מיובש
4 כפות סירופ מייפל טהור (לא "בטעם מייפל" או דבש)
5 כפות שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל אמיתית (לא חובה)
3 חבילות שוקולד מריר רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו (אפשר גם שבבי שוקולד צ'יפס)
שלבי ההכנה:
העבירו לקערה את הקוקוס היבש, סירופ המייפל (או הדבש), שמן הקוקוס ותמצית הוניל וערבבו עד לקבלת עיסה סמיכה
אם שבבי הקוקוס גדולים אפשר לטחון אותם מעט במעבד מזון. אני קניתי שבבי קוקוס של מימון וגם של שופרסל ושניהם בגודל מצויין!
צרו מהעיסה כדורים בגודל של כדורי שוקולד. סביר להניח שתרגישו שאתם נאבקים עם העיסה ומתקשים לעצב מהם כדורים יציבים, כמו שקרה לי… פשוט הרטבתי את הידיים מעט עם מים וסחטתי מעט את הכדורים בין הידיים ככה שהשמן יצא מהם קצת ואחרי כמה לחיצות הצלחתי ליצור את הכדורים המיוחלים 🙂
הניחו את כדורי הקוקוס במקרר ל-30 דקות לפחות עד שהם מתייצבים
המיסו את השוקולד המריר במיקרוגל ובינתיים הכינו לכם נייר אפייה על גבי תבנית
טבלו כל כדור קוקוס בתוך השוקולד המומס באמצעות שני מזלגות כך שהכדור יהיה מכוסה כולו בשוקולד, הרימו את הכדור ותנו לשוקולד העודף לטפטף חזרה
הניחו את הכדורים על נייר האפייה וצננו במקרר עד שהשוקולד יתקשה לפני ההגשה
תתענגו על כל ביס…
[…] המן בקינוח מפנק וטעים אחר כמו עוגיות שוקולד צ'יפס, חטיף באונטי ביתי, עוגיות […]