אין לי מושג למה חשקה נפשי בבורקיטס ביתיים, אבל מזל שזה קרה… כי אז לא הייתי נתקלת במתכון המושלם הזה!
אל תתנו לשלבי העבודה להבהיל אתכם… באמת שמדובר בכלום עבודה, והתוצאה לגמרי שווה את זה!!
תקבלו בורקיטס רכים ונימוחים ושלא עושים צרבות!!!
אין פעם שאני קונה בורקס במאפיה ולא חוטפת צרבת… סוף סוף הסוף לצרבות!
את המתכון לקחתי מהאתר הזה והכנתי שני סוגי מילויים – מילוי אחד של תפוחי אדמה ובצל מטוגן ומילוי שני של גבינות.
נסו פעם אחת ותתמכרו… אצלי המתכון הזה מככב בגדול!
המצרכים הדרושים:
2 כוסות קמח רגיל
1 כפית מלח
½ כוס שמן קנולה
½ כוס מים רותחים
למילוי תפוח אדמה:
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל מטוגן (אני אוהבת להשתמש בשבבי בצל מטוגן של מאסטר שף)
מעט שמן זית / חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם
הכינו פירה, טגנו בצל, ערבבו את שניהם ביחד עם חמאה / זמן ומלח והניחו בקערה בצד
למילוי גבינות:
1 חבילת גבינת טוב טעם
1 קוטג' / גבינה לבנה
1 ביצה L
1 כפית מלח
ערבבו את כל המצרכים ולהניח בקערה בצד
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
שלבי ההכנה:
העבירו לקערה את הקמח והמלח וערבבו
הוסיפו את השמן וערבבו שוב (עד שיתחילו להתקבל גושי בצק)
הוסיפו את המים הרותחים עד להתגבשות לבצק רך ונוח לעבודה
אם הבצק דביק מדי הוסיפו מעט קמח, אם הוא יבש מדי הוסיפו מעט מים
העבירו למשטח מקומח, לושו מעט, רדדו וקרצו עיגולים עם קורצן עוגיות או עם כוס
בשלב הזה הפעילו את התנור על 180 מעלות
העבירו ככפית מהמלית הרצויה למרכז העיגול, סגרו לחצי את העיגול והדקו את הקצוות עם האצבע
העבירו את כל הבורקיטס לתבנית עם נייר אפיה (אין צורך לשמן), מרחו עם מברשת מעט ביצה טרופה ופזרו שומשום
העבירו לתנור לכ-40 דקות עד שמשחימים מעט, בדגש על מעט, וזאת כדי שישארו פריכים ולא יתייבשו.
תנו לבורקיטס להצטנן מעט וטרפו אותם בהנאה 🙂
יעלי אומר
דנית יקירה,אמרת את דבריך בחום ואנושיות בפנייתך אלינו במייל,תודה. ותודה נוספת על מתכונייך הנפלאים ובמיוחד על ההשקעה והמאמצים לרכז מתכונים שיתאימו במיוחד לימים המורכבים שעוברים על כולנו,ימי הקורונה.מצחיק…איני אוהבת בורקס למעט אחד,מבצק פריך! היחידי שאני יכולה לזלול ללא הכרה! שאלה לי,אם ברצוני להחליף את השמן בחמאה או מרגרינה,זה אפשרי? ואם כן,כמה גרם צריך? והאם להמיס אותה לפני? בתודה מראש,יעלי. הם נראים מעולים!!!
דנית בן דוד אומר
היי יעלי, תודה על תגובתך המרגשת! מבינה לליבך… גם אני מאוד בורקס מבצק פריך. לא ניסיתי אבל אני מאמינה שבהחלט ניתן. במקום חצי כוס שמן שימי 100 גרם חמאה ותמיסי במיקרו בפולסים קצרים. אשמח לשמוע איך יצא 🙂
יעלי אומר
הי דנית אהובה! לצערי, אני מתמודדת עם מחלת הסרטן, עוברת ימים לא קלים ולכן חוזרת אליך רק כעת. כמוך, אני כה אוהבת לבשל ולאפות! ולא פחות מזה לראות ולשמוע את אהוביי מצקצקים בהנאה כשזה מצליח! מכככככל הדברים בתוך האיכס הזה, זה הכי חסר לי!!! סוג של מצחיק ומוזר משהו… הא?? מחכה לרגע שאזכה בטיפטיפונת כוח פיזי להכין את הבורקס המגרה הזה! כלכך בא לי לאכול את התמונה… איבדתי את התאבון לגמרי, לא באלי כלום! חוץ מהבורקיטס שלך! מאמינה?!?! מתוקוננת, אם יש מתכונים קלים במיוחד אשמח כלכך לקבלם, אם בזמנך תוכלי לרכז לי כמה, אהיה אסירת תודה! ובלי קשר, שוב, תודה על הכל! + חיבוק גדול ממני ????????????????????
דנית בן דוד אומר
אני ממש מצטערת לשמוע ומאחלת לך כוחות לעבור את התקופה הלא פשוטה הזו במהרה! המון בריאות!!!
לגבי מתכונים קלים, בגדול רוב המתכונים באתר קלים ולא דורשים המון זמן הכנה. אני לא אוהבת מתכונים מסובכים וארוכים. הכי קל לנווט באמצעות הקטגוריות באתר ולמצוא משהו שמתחשק לך להכין.
שוב, המון המון בריאות!!!