
בטטה מקורמלת צלויה בתנור – מתוקה מתוקה וכל כך טעימה!
אני מאוד אוהבת בטטה, מאווווווד אוהבת בטטה…
אני זוכרת כשהייתי קטנה סבתא שלי היתה מבשלת אותה על הגז ואז פורסת את הבטטה לאורכה ונותנת לי לאכול אותה עם כפית, ואני הייתי מתענגת על הטעם…
אין על בטטה מתוקה מתוקה! מבחינתי היא מושלמת כפי שהיא, בלי שום תיבול או תוספות (טוב, אפשר להוסיף מעט קינמון מעל, אבל זהו).
כשהגעתי למתכון הזה לבטטה צלויה של עז תלם מהבלוג The Kitchen Coach חשבתי לעצמי כמה המתכון פשוט וגאוני ואיך לא חשבתי עליו קודם בעצמי 🙂
אני אוהבת את הבטטה שלי נטורל, אז לא הוספתי מלח וטימין, אבל אתם מוזמנים לתבל כאוות נפשכם.
קבלו את המתכון השווה שווה הזה…
כמה טיפים:
- קנו בטטות בגודל יחסית אחיד כדי שהן תהיינה מוכנות באותו הזמן ולא תצטרכו להוציא את המוכנות ולהשאיר חלק לזמן נוסף
- קרצפו היטב את הבטטות מלכלוך וחול, ככה תוכלו לאכול אותה על קליפתה (כן אפשר לאכול את קליפת הבטטה)
- אני ממליצה על בטטה בייבי, כאלה שמוכרים בשופרסל באריזות קטנות במקררים של הירקות. היא לרוב קטנה ויפה, והקליפה שלה לא פצועה
- אני לא ממליצה על תוכנית טורבו בתנור כי הבטטות עלולות להישרף קצת יותר מדי
- ההמלצה במתכון המקורי היא לשים 4-8 כפות שמן זית, אפשר כמובן לשים פחות, אני בוזקת לפי העין
- אל תתפתו להוציא את הבטטות מהתנור לפני שהן מקבלות את הקרמול הרצוי כמו בתמונה למעלה, הקרמול הזה הוא החלק הכי טעים!!!
הבטטות לפני הכניסה לתנור:

הבטטות לפני הכניסה לתנור
הבטטות ביציאה מהתנור:

בטטות צלויות ומקורמלות ביציאה מהתנור

בטטות צלויות ומקורמלות מתקררות ומחכות להתחסל
המצרכים הדרושים:
מספר בטטות שבא לכם (רצוי קטנות / בינוניות)
שמן זית
שלבי ההכנה:
חממו מראש תנור על 200 מעלות (לא טורבו)
קרצפו היטב את הבטטות והסירו כל לכלוך וחול מקליפתן
חתכו את קצוות הבטטות וחתכו אותן לאורכן
הניחו נייר אפיה על תבנית, שפכו שמן זית (רצוי בנדיבות) ושימו את חצאי הבטטה כך שהצד הפנימי למטה
חשוב: וודאו שכל החלק התחתון של הבטטה מרוח בשמן זית
העבירו לתנור לכ-30 עד 40 דקות
הבטטות מוכנות כשהן רכות ומקורמלות ממש כמו בתמונה למעלה
הפכו את הבטטות והניחו להן להתקרר מעט
חסלו את הבטטות הישר מהתבנית 😉
בתאבון!
כתיבת תגובה