את הבלינצ'ס האלה (בגרסה המלוחה עם מילוי תפוחי אדמה) אכלתי בערב חג הפסח האחרון.
הם כשרים לפסח וגם נטולי גלוטן כי מכינים אותם עם קמח תפוחי אדמה.
את הבלינצ'סים הכינה חמותה המקסימה של אחותי, ומהרגע שטעמתי את הבלינצ'ס הראשון לא יכולתי להפסיק לנשנש אותם עד שהם נגמרו.
כמובן שביקשתי את המתכון והייתי חייבת לנסות להכין אותם גם. יצא מושלם!
הכנתי גם גירסה מתוקה (עם מילוי מאולתר אבל סופר טעים של גבינה לבנה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר) וכל הכמות חוסלה בו במקום.
פרסמתי את המתכון גם בקבוצת הפייסבוק שלי "במטבח על עקבים" וקיבלתי פידבקים מלפוחת 4 חברות שהכינו אותו ואמרו שיצא מושלם, אז לגמרי שווה להכין… למרות שזה כרוך בקצת עבודה (בעיקר בלהכין את הבלינצ'סים עצמם).
אפשר להכין בשתי מחבתות במקביל ולקצר את זמן ההכנה בחצי ממש.
יוצאים בסביבות 20-30 בלינצ'סים תלוי עד כמה הבלינצ'ס יוצאים דקים
המצרכים הדרושים:
המצרכים לבלינצ'סים:
4 ביצים
1 כוסות חלב
1 כוס מים
קורט מלח
1 כף שטוחה של סוכר
6 כפות גדושות של קמח תפוחי אדמה
שלבי הכנת הבלינצ'סים:
העבירו את כל המצרכים (למעט קמח תפוחי האדמה) לקערה ולערבב עד לאיחוד החומרים
הוסיפו בהדרגה את קמח תפוחי האדמה ולערבב לאחר כל כף (למניעת גושים)
חממו מחבת קטנה, שמנו אותה והעבירו עם מצקת כ-¼ מצקת למחבת
וודאו שהבלילה מתפרסת על כל המחבת וחממו על אש בינונית-נמוכה (הבלינצ'סים אמורים לצאת דקים)
חשוב!!! ערבבו את הבלילה לפני כל העברה למחבת כי קמח תפוחי האדמה שוקע
כשמתחילות בועות הפכו צד לעוד דקה שתיים והעבירו לצלחת (בערימה) להצטנן מעט
המצרכים למילוי המלוח – תפוחי אדמה:
3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בצל מטוגן
מלח לפי הטעם
שלבי הכנת המילוי המלוח:
הרתיחו את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך, שפכו את המים ומעכו את תפוחי האדמה
בינתיים, במחבת טגנו את הבצל, כשהוא מוכן הוסיפו אותו לתוך הפירה ותבלו עם מלח לפי הטעם
מלאו את הבלינצ'סים במילוי תפוחי האדמה
המצרכים למילוי המתוק – גבינה מתוקה:
1 קופסא של גבינה לבנה 250 גרם
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
שלבי הכנת המילוי המתוק:
ערבבו את המצרכים וזהו 🙂
אתם יכולים להוסיף צימוקים אם אתם אוהבים
מלאו את הבלינצ'סים במילוי הגבינה המתוקה
שדרוג:
אתם יכולים לפני ההגשה לטגן את הבלינצ'סים (אחרי שמילאתם אותם) על מחבת עם מעט חמאה, זה משדרג וטעים מאוד!
תתענגו על כל ביס… ואל תשכחו לחזור לספר איך יצא לכם 🙂
כתיבת תגובה