את גבינת הקשיו הזו אני מכינה על בסיס קבוע בבית.
אני מאוד אוהבת אותה, במיוחד על צנים ועם כמה פרוסות עגבניה מעל.
גם הבן שלי מאוד אוהב שאני מכינה את ה"גבינה" הזו, ואוכל אותה בכפית ישירות מהמעבד מזון (בהשגחה כמובן…)
אני גם משתמשת בגבינה הזו כדי להכין פיצה טבעונית על בסיס גבינת קשיו, והפיצה יוצאת מושלמת בכל פעם…
ואם כל זה לא שכנע אתכם, אני רק אומר שאגוזי קשיו ידועים כבעלי יתרונות בריאותיים והם יחסית דלים בשומן ביחס לאגוזים אחרים.
אז אחרי ששכנעתי אתכם שכדאי לכם להכין את המתכון הזה כך שנותר הוא להוציא את מעבד המזון ולגשת לעבודה 🙂
המצרכים הדרושים:
1 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לאחר השריה של לילה במים – לא לזרוק את המים!!!)
1-2 כפות שמן זית
½ מיץ מלימון טרי
1-2 שיני שום (זהירות שלא יהיה חריף מדי)
½ כפית מלח
שלבי ההכנה:
להעביר את הקשיו למעבד מזון
להוסיף את שאר המצרכים ולטחון היטב
להוסיף מעט ממי ההשריה עד לקבלת המרקם הרצוי
להעביר לכלי אטום ולמקרר
הערות חשובות:
גבינת הקשיו יכולה להחזיק בכלי אטום עד שבוע (ואפילו יותר) במקרר
גבינת הקשיו טעימה יותר לאחר לילה במקרר (לאחר שסופגת את כל הטעמים היטב)
מומלץ להגיש על צנים / פרוסת לחם עם כמה פרוסות עגבניה מעל
כתיבת תגובה