כבר מאז שנתקלתי במתכון הזה בפינטרסט לפני כמה שבועות רציתי להכין אותו כי הוא כל כך קל וכי גיליתי שכששמים בננות בהקפאה המרקם שלהן הופך להיות שמנתי (מהמילה שמנת).
המתכון הזה ממש הזכיר לי את הגלידוניות שקונים באריזות גדולות בסופר רק בריאות יותר, רק הבעיה שלקח לי כמה שבועות להתארגן על המצרכים…
כל פעם שהייתי בסופר וקניתי שוקולד מריר לא מצאתי בננות יפות, או שהן היו ירוקות להחריד או שהצורה שלהן היתה מוזרה, ככה שעד שכן קניתי בננות השוקולד המריר כבר חוסל, ועד שכבר מצאתי בננות נורמליות לא היה לי שוקולד מריר בבית 🙂
אתמול סוף סוף יצא לי להכין את הגלידוניות האלה וחוץ מהעובדה שהן ממש טעימות, ההכנה שלהן ממש כיפית ומרגיעה. זו יכולה גם להיות פעילות ממש מומלצת עם ילדים…
מי שלא אוהב חמאת בוטנים או אין לו בבית את הממרח הזה יכול אפילו לחתוך רק בננות ולטבול אותן בשוקולד, כי כמו שאמרתי, בהקפאה יש להן מרקם של שמנת.
ככה שאם נתקעתם עם בננות שאוטוטו הופכות ל"דבש" או שהפתיעו אתכם אורחים בהתראה קצרה ובא לכם להפתיע ולקבל מחמאות על הרעיון המשודרג.
המצרכים הדרושים:
4 בננות בשלות אבל לא "דבש" כי יהיה קשה לעבוד איתן (הכמות מספיקה לכ-30 גלידוניות)
מעט חמאת בוטנים (רצוי חמאת בוטנים טבעית ללא תוספות)
2 חבילות שוקולד לציפוי (רצוי שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות בשביל הבריאות אבל אפשר גם שוקולד חלב). הסבר על איך ממיסים את השוקולד על בן מארי תמצאו בהמשך הפוסט
שלבי ההכנה:
הסירו את קליפת הבננות ופרסו אותן לעיגולים דקים (לא דקים מדי אבל גם לא עבים כי צריך לשים שכבה נוספת מעל)
2 בננות לשכבה הראשונה ו-2 לשכבה השניה
מרחו מעט חמאת בוטנים מעל כל בננה בעזרת סכין
מעל חמאת הבוטנים הניחו שכבה נוספת של בננות
ועכשיו להגיע הזמן לצפות את הבננות בשוקולד… (שלבי ההמסה ודגשים חשובים רשומים בהמשך)
ציפוי סנדביצ'י הבננות:
הכינו מראש תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
הניחו סנדביץ' אחד של בננה וחמאת בוטנים בתוך הצלוחית עם השוקולד המומס
בעזרת מזלג הפכו את הסנדביץ' לצד השני ואז משכו אותו כלפי מעלה צמוד לדפנות הצלוחית
דפקו בעדינות את המזלג בקצה הצלוחית כדי ששאריות השוקולד המומס יפלו בחזרה והעבירו את הבננות המצופות לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
כשסיימתם לצפות את את כל הגלידוניות העבירו אותם למקפיא לכמה שעות, רצוי ללילה שלם.
על פניו נשמע פשוט ביותר להמיס שוקולד, אבל בפעמים הראשונות עשיתי את כל הטעויות שאפשר לעשות כדי שהשוקולד לא יימס כמו שצריך: חיממתי אותו יותר מדי זמן, ניסיתי להוסיף חלב קר (?!?!?) ועוד…
אחרי שקצת קראתי על המסת שוקולד, מסתבר ששוקולד רגיש מאוד לחום, ככה שחום גבוה מדי יכול למשל להרוס אותו.
אחרי שראיתי את הסרטון הקצר הזה (באנגלית) שמסביר בפשטות איך להמיס שוקולד בצורה טובה סוף סוף הגעתי למרקם הרצוי ושלב הציפוי הלך מהר יותר והשכה של השוקולד היתה דקה יותר.
אני אסכם לכם בקצרה את שלבי ההמסה של השוקולד…
את השוקולד נמיס על בן מארי שזה סיר אדים כשמעליו שמים את הצלוחית עם קוביות השוקולד עד שהחום של האדים ימיסו אותם.
כמה דגשים חשובים מהסרטון:
- וודאו שהצלוחית שיושבת מעל הסיר לא נוגעת בסיר עצמו (אפשר בקלות לוודא זאת, פשוט להניח את הצלוחית, להרים ולבדוק אם היא נרטבה בתחתית)
- הרתיחו את המים שבסיר על הגז אבל לא עד רתיחה מלאה בה המים מבעבעים (כמו שציינית, השוקולד רגיש לחום ואסור שהמים יהיו חמים מדי)
- דאגו לעמוד ליד הבן מארי ולערבב כל הזמן את השוקולד עד להמסה מלאה (רצוי עם לקקן כמו של עוגות)
- כאשר השוקולד נמס לחלוטין הסירו אותו מהסיר בזהירות בלי שהמים יטפטפו לתוך הסיר
- אם השוקולד מתקרר החזירו את הצלוחית לבן מארי, הוסיפו כפית מים רותחים וערבבו עד שהשוקולד יימס שוב (אם יש צורך הוסיפו עוד מספר כפיות אבל בהדרגה שהשוקולד לא יהיה מהול מדי במים)
- ועוד טיפ שלי – רצוי שהשוקולד לא יהיה קר מהמקרר אלא בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לעבוד איתו
ממליצה לכם בכל זאת לראות את הסרטון כי הוא מדגים בצורה הכי טובה ופשוטה איך להמיס שוקולד
שלבי ההמסה:
- הניחו את הסיר על הגז עד שהמים יתחילו לרתוח (בינתיים שברו את קוביות השוקולד לתוך הצלוחית) אבל לא יבעבעו ואז כבו את האש
- הניחו את הצלוחית עם קוביות השוקולד על הסיר והתחילו לערבב
- המשיכו לערבב עד להמסה, העבירו את הצלוחית לשיש והתחילו בציפוי הגלידוניות שלכם
מתכון מושלם לאקלים של הארץ!
סוזי אומר
הכנתי את הקינוח הנפלא הזה, הילדים עפו על זה ונגמר תוך יום ,מאד טעים והשילוב של החמאת בוטנים הטיפה מלוחה עם השוקולד פשוט מדהים.תודה דנית
דנית בן דוד אומר
איזה כיף לשמוע 🙂 תודה!