
עוגת גלידת יוגורט ביתית בטעם וניל-תות (עם תותים אמיתיים!)
טוב, אני אתחיל ואומר שזה אחד הקינוחים הכי קלים והכי מרשימים שהכנתי בחיי!!!
ואני לא מגזימה…
עוגת הגלידה הזו צדה את עיני תוך שיטוט אקראי בפייסוש.
איך שראיתי את התמונה העיניים שלי ננעלו עליה והייתי חייבת ללחוץ על הקישור ולהבין איך מכינים את הדבר היפה הזה.
הקרדיט למתכון מגיע לשופרסל ולמגזין הנפלא שלהם שמכיל המון מתכונים שווים.
אם אתם מחפשים קינוח קל אבל מרשים, זה המתכון בשבילכם!
רצוי להשתמש בתבנית סיליקון עגולה אבל לא חובה. אפשר גם להעביר את העוגה לתבנית אינגליש קייק רחבה או 2 תבניות אינגליש קייק רגילות.
המצרכים הדרושים:
4 גביעים של יוגורט רגיל 200 מ"ל (אני אוהבת את היוגורט של מולר 2.8% שומן, אבל אפשר כל סוג אחר)
1 פחית חלב מרוכז
200 גרם תותים טריים או קפואים – גרוסים (רצוי עם בלנדר מוט) או מעוכים היטב עם מזלג
טיפים שווים לשדרוג:
טיפ #1 – אני קונה כמות גדולה של תותים טריים ומתוקים בחורף ומקפיאה בשקיות זיפלוק, אבל אפשר לקנות כמובן גם קפואים בסופרים
טיפ #2 – אפשר להחליף את התותים בכל פרי אחר שאוהבים, למשל: אננס, מנגו, פירות יער, אוכמניות ועוד…
טיפ #3 – אפשר לעשות 3 שכבות במקום 2, פשוט לחלק את הבלילה ל-3 קערות ולשים פרי אחר ב-2 מהקערות, כשהשלישית תהיה השכבה הלבנה
טיפ #4 – חברה טובה מאוד נתנה לי טיפ להחליף את פחית החלב המרוכז בפחית קרם קוקוס, שהוא הרבה פחות מתוק ועם הרבה פחות סוכר. טרם ניסיתי אבל שווה לנסות… אם ניסיתם אל תשכחו לעדכן אותי בתגובות איך יצא לכם ואם אהבתם
שלבי ההכנה:
להעביר לקערה גדולה את גביעי היוגורט ולערבב היטב
להוסיף את פחית החלב המרוכז לקערה ולערבב שוב עד לאיחוד החומרים
ועכשיו ליצירת השכבות…
העבירו חצי מכמות הבלילה הלבנה לקערה אחרת (זה לא חייב להיות מדויק, אני העברתי לפי העין כחצי מהכמות), העבירו אליה את התותים הגרוסים וערבבו היטב עד שהבלילה הופכת לורודה
את הקערה הורודה שפכו לתוך תבנית סיליקון יפה ומעוצבת והעבירו למקפיא לשעה (עד להתייצבות) ואת הקערה הלבנה העבירו למקרר
לאחר כשעה הוציאו את התבנית, שפכו את הבלילה הלבנה מעל הורודה והעבירו שוב להקפאה, הפעם ל-8 שעות עד להתייצבות
חלצו את העוגה בזהירות והעבירו אותה לקערת הגשה יפה
תהנו מהמחמאות ומהטעם הנפלא 🙂
כתיבת תגובה