את המתכון לדייסה הזו קיבלתי ממישהי שאני מכירה עוד מבית הספר היסודי ולא פגשתי הרבה זמן.
אני מאוד אוהבת דייסות ומאוד אוהבת שיבולת שועל, אבל בכל פעם שניסיתי להכין דייסה משיבולת שועל זה פשוט לא היה לי טעים וחזרתי מובסת לדייסת סולת עם שוקולית, ה-דייסה הנוסטלגית שהייתי מחסלת בכמויות בתור ילדה.
אז אמנם דייסת סולת מאוד מאוד טעימה אבל התחשק לי משהו קצת יותר בריא ומזין.
בקיצור, נדלקתי על המתכון הכל כך קל ופשוט לדייסה שלה שאותו יום (כבר חודש וחצי) אני אוכלת אותו באופן קבוע בכל בוקר.
זו דייסה מצויינת וקלילה, מאוד מחממת בחורף וגם מעולה לפני אימון בוקר כי היא לא מכבידה מדי על הקיבה.
בגדול אפשר להכין את הדייסה הזו איך שרוצים ואפשר לשחק עם המרכיבים ולשים חלב רגיל במקום חלב סויה (למרות שממש כדאי לנסות, גם מי שלא מת על חלב סויה, זה יוצא ממש טעים כחלק מדייסה), חלב שקדים, מים וכו'…
אפשר להשתמש בשיבולת שועל אינסטנט (למרות שממש כדאי לנסות את העבה כי זה יותר טעים).
ואפשר גם לשחק עם התוספות לפי טעמכם: לשים חמוציות, צימוקים, בננה חתוכה, תפוח מגורד, להוסיף אגוזים קצוצים וכו'…
את המתכון רשמתי לפי איך שאני מכינה אותו כי ככה הוא הכי טעים לי כמתכון בסיס ואני מנסה כל פעם תוספת אחרת כדי לראות מה הכי טעים לי, (כרגע אני בהתמכרות קשה לתוספת של בננה חתוכה…) אבל אתם מוזמנים לנסות שילובים אחרים ולשתף אותי ואת שאר הקוראים בתגובות 🙂
המצרכים הדרושים:
1 כוס חלב סויה (אני משתמשת בחלב סויה של תנובה, אפשר גם "במתיקות מופחתת")
3-4 כפות גדושות של שיבולת שועל עבה (אני קונה של חברת "שקדיה" יש תמיד מבצע בשופרסל 2 ב-10 והיא הכי טעימה לי)
חופן חמוציות לפי הטעם (לא חובה אבל מאוד משדרג לדעתי)
1 כפית שטוחה של קינמון
שלבי ההכנה:
מעבירים את כל המרכיבים לתוך פינג'ן או סיר קטן ומחממים על הגז על אש בינונית במשך כ-3 דקות עד שעולים אדים והדייסה חמה מספיק (מערבבים מדי פעם)
מוזגים לקערה ונהנים 🙂
הצעת הגשה – להוסיף חתיכות בננה לקערה
כתיבת תגובה