
המרכיבים הדרושים ליצירת גרנולה אישית ומפנקת במיוחד בשבילכם
אתמול לא פרסמתי מתכון חדש כי אני קצת חולה ביומיים האחרונים, אבל היום אני מרגישה יותר טוב, וגם יום שישי היום שזה היום המועדף עלי ואני פשוט אוהבת להעביר את הימי שישי שלי בבישולים ואפייה במטבח.
מזמן לא הכנתי גרנולה טעימה, ממש חסר לי לפתוח את הבוקר עם יוגורט וגרנולה.
מבחינתי גרנולה היא חטיף האנרגיה המושלם בבקרים, במיוחד לפני אימון טוב.
אני מתה על גרנולה, במיוחד גרנולה מפנקת ועשירה בהמון אגוזים קראנצ'ים שמתפצפצים בפה, רצוי עם קינמון ובמתיקות מעודנת.
5 כפיות גרנולה עם יוגורט 3% זה פינוק הבוקר האולטימטיבי שלי!
מזמן לא הכנתי גרנולה טובה, אז התחלתי לחפש רעיונות להרכבי גרנולה מעניינים ונתקלתי באתר הזה, שבו בעצם מפרקים את מרכיבי הגרנולה לכמה סוגי רכיבים שונים ככה שבעצם מי שרוצה למצוא את השילוב שיהיה הכי טעים לו אבל בלי להיצמד למתכון ספציפי יוכל לעשות זאת בקלות.
אהבתי את הרעיון ואימצתי…
לפני שארשום לכם מה השילוב שאני יצרתי, קבלו את הבסיס שבאמצעותו תוכלו להכין גרנולה אישית בטעמים שאתם הכי אוהבים:
המצרכים לגרנולה

הגרנולה שלי לאחר קליה בתנור
הבסיס לגרנולה:
4 כוסות שיבולת שועל עבה (אפשר גם להחליף 2 כוסות בשיבולת שועל מלאה)
1 כוס שבבי קוקוס (אפשר גם קוקוס קלוי)
תבלינים:
קמצוץ מלח
1 כף מתבלין המועדף עליכם, לדוגמא: קינמון או תערובת של הל, ג'ינג'ר, ציפורן וקינמון
אגוזים וזרעים:
תוספות שאתם אוהבים, כגון: אגוזי מלך, שקדים פרוסים, פקאנים קצוצים, זרעי דלעת, זרעי חמניות, זרעי פשתן וכו'
שמן / שומן:
1/4 כוס חמאה מומסת, שמן קנולה או שמן קוקוס
ממתיק:
1/4 כוס סירופ מייפל, דבש, אגבה, מולסה, סילאן או שילוב של שניים. אפשר גם להוסיף 2 כפות חמאת בוטנים + 2 כפות של סוכר לבן / חום
תמצית:
אפשר להוסיף 1-2 כפיות של תמצית וניל איכותית (לא "בטעם"), שקדים או כל תמצית אחרת שאתם אוהבים
פירות יבשים:
אם אתם אוהבים פירות יבשים אז אפשר להוסיף אותו לאחר הקליה של הגרנולה בתנור, לדוגמא: חמוציות, צימוקים, קוקוס יבש, תמרים קצוצים, משמשים קצוצים ובעצם כל פרי יבש אחר
הכנת הגרנולה
חממו מראש את התנור לכ-150 מעלות
בקערה אחת ערבבו יחד את כל החומרים היבשים: מצרכי הבסיס, תבלינים, אגוזים וזרעים
בקערה נוספת ערבבו את החומרים הרטובים: שמן, ממתיק ותמצית
העבירו את תכולת הקערה השניה (עם החומרים הרטובים המעורבבים) לקערה של החומרים היבשים וערבב והיטב על שכל החומרים היבשים יהיו מצופים בתערובת הרטובה
העבירו את הגרנולה לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ושטחו אותה היטב לשכבה דקה
העבירו לתנור ל-30 דקות וכל 10 דקות ככה דאגו לגשת לתנור ולערבב את הגרנולה בזהירות
הוציאו את הגרנולה מהתנור ותנו לה להצטנן (בשלב הזה אפשר להוסיף פירות יבשים)
העבירו את הגרנולה לכלי אטום כדי שלא תאבד מהפריכות שלה
אני מצאתי כלים מעולים, גדולים, יפים וזולים (כ-13 ש"ח לאחד) לאחסון בחצי חינם, כאלה שיש להם ממש טבעת מסיליקון ששומרת על הטריות. הכלים של חברת פלנרו (תמונה בהמשך).
בקיצור, אם אתם מגיעים לחצי חינם כדאי לכם לבדוק אותם…
וזה המתכון שאני הכנתי:

המצרכים לגרנולה שלי
לבסיס הגרנולה השתמשתי בחומרים הבאים:
2 כוסות שיבולת שועל עבה
2 כוסות שיבולת שועל מלאה
חופן שקדים טבעיים על קליפתם
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס קוקוס קלוי
2 כפות זרעי פשתן
תבלינים:
כפית קינמון
שמן:
1/4 כוס שמן קוקוס
ממתיק:
1/4 כוס סירופ מייפל טהור + סילאן טבעי
כף חמאת בוטנים טבעית
מכיוון שלא שמתי סוכר בכלל הגרנולה יצאה פחות מתוקה אבל זה ילך נהדר עם יוגורט ומעט דבש מעל 🙂
אז מה השילוב שאתם אוהבים בגרנולה שלכם?

גרנולה אישית ומפנקת במיוחד
כתיבת תגובה