כיאה לרומניה אמיתית (טוב חצי רומניה…) אין סיכוי שאוותר על ממליגה, מאכל פשוט וקל להכנה המבוסס על קמח תירס, לפחות פעם בחודש.
יש אנשים שאוהבים לאכול אותה כמו דיסה ויש שאוהבים לבשל אותה עד שהיא הופכת למוצקה, כמו עוגה. אני מעדיפה את האופציה השניה ולא מוותרת על שמנת חמוצה 15% וגבינה בולגרית בצד.
אבל עכשיו, עם השדרוג הקטן שעשיתי למתכון ושהופך את הממליגה לקריספית ביותר, אפילו בעלי (המאוד בררן באוכל) התאהב בממליגה שלי.
הסוד לממליגה מוצלחת נמצא בקמח תירס, חשוב מאוד לקנות קמח תירס טחון גס ולא דק. הדק משמש יותר להכנת פולנטה (מאכל איטלקי), אז אם אתם רוצים שהממליגה שלכם תהיה קראנצ'ית וקריספית חשוב לשים לב למה שכתוב על האריזה (לרוב כתוב: "מיוחד לממליגה") או לאיך שהקמח תירס נראה.
אני אוהבת לקנות קמח תירס תוצרת "ווילי פוד" או תוצרת "רימון" ולאחרונה גיליתי שיש חנויות תבלינים שטוחנות קמח תירס במקום, אז לבקש פשוט טחינה גסה. אם אתם גרים בחולון, ממליצה על תבליני הגיסים ברחוב שנקר.
המצרכים הדרושים לממליגה:
4 כוסות מים (אני אוהבת להשתמש בכוס מדידה מיוחדת אבל אפשר גם כל כוס לשתיה)
2 כוסות קמח תירס גס
1 כפית מלח
לטיגון: מעט חמאה
לשים בצד: אפשר לאכול את הממליגה עם קוטג', שמנת, גבינה בולגרית, לפזר מעט פרמז'ן מלמעלה או מה שבא לכם.
אצלנו במשפחה מערבבים שמנת חמוצה 15% עם גבינה בולגרית, שמים חתיכת ממליגה על המזלג, מנגבים בשמנת עם הגבינה ואוכלים. כדאי לכם לנסות, זה השילוב הכי מוצלח!
שלבי ההכנה:
שלב ראשון: הרתיחו את המים עם המלח על הגז
שלב שני: הוסיפו את קמח התירס וערבבו טוב עד שהמים נעלמים וקמח התירס מתחיל לבעבע. בשלב הזה סגרו את הסיר (השאירו פתח קטן), הנמיכו לאש בינונית והמתינו כ-10 דקות.
שלב שלישי: סגרו את האש והמתינו עוד כ-5 דקות להתייצבות
בגדול, אפשר כבר אחרי השלב השלישי לחתוך חתיכות מהממליגה ולאכול ככה או עם מה שבא לכם.
אם בא לכם ממש להתפנק המשיכו לשלב הרביעי…
שדרוג המנה (שלב רביעי)
חכו שהממליגה מעט תתקרר, הפכו אותה על קרש חיתוך או צלחת גדולה ופרסו אותה לפרוסות דקות.
הכי קל לחתוך את הממליגה קודם כל לשני חצאים כמו בתמונה למטה:
אחר כך לחתוך כל חצי למשולשים:
ואחר כך לחתוך כל משולש באמצע לרוחבו:
ועכשיו לשדרוג…
קחו מחבת גדולה (אם יש לכם מחבת פסים זה נהדר), מרחו עליה מעט חמאה מומסת (כמה שניות במיקרו מספיקות להמסה), המתינו כמה שניות והניחו את המשולשים על המחבת.
אחרי כמה דקות כשהממליגה מתחילה להזהיב, הברישו את הצד שפונה כלפי מעלה והפכו את המשולשים לכמה דקות נוספות.
זהו, יש לכם ארוחת ערב קלה, פשוטה ומה זה טעימה 🙂
וזו התוצאה…
אפרת אומר
נחמד מאוד 🙂 תודה!
דנית בן דוד אומר
בשמחה אפרת 🙂
יאנה אומר
היי דנית, משמע מעולה הממליגה..האם אפשרי לנבות בכל זאת עם קמח תירס טחון דק, כי זה מה שיש לי כרגע…
תודה
דנית בן דוד אומר
תודה יאנה! אפשר אבל לדעתי צריך פחות מים כי זה קמח תירס אינסטנט. תבדקי מה הוראות ההכנה על השקית 🙂