העוגה הזו היא העוגה הקבועה שלנו בכל חג פסח, ואין מצב שהחג יעבור בלעדיה…
אני מחכה לה כל השנה ויש לה מקום של כבוד בשולחן החג!
בכל שנה אמא שלי מכינה אותה, השנה, לראשונה, החלטתי לנסות להכין אותה בעצמי.
הפעם הראשונה לא צלחה, בגלל טעות בהבנת השלבים, ולכן החלטתי לפרט לכם את כל השלבים בצורה הכי מפורטת שיש.
אל תיבהלו מכמות ההוראות, העוגה באמת קלה להכנה, והיא כל כך טעימה שהיא ללא ספק שווה את הטרחה!
וחוץ מזה, אחרי פעם אחת כבר תבינו לבד כמה קל להכין את העוגה הזו
המצרכים הדרושים:
לתחתית:
- 2 כפות נס קפה
- 1 כף קקאו
- 1 כוס מים חמימים (240 מ״ל) או חד פעמית רגילה לשתיה חמה
- 150 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 7 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
לקרם:
- 2 שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 1 אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
- חבילת שוקולד מריר
- 1 שמנת מתוקה
קבלו עוד תמונה של העוגה לפני שאתם מתחילים בהכנה…
שלבי ההכנה:
שלב ראשון – הכנת התחתית:
- להעביר לקערה את המים החמימים, הקקאו והנס קפה ולערבב עד להמסה
- להוסיף את האגוזים הטחונים, לערבב ולהשאיר בצד עד שמתקרר
- כשהתערובת מתקררת להפעיל תנור על 165 מעלות ואז…
- להפריד ביצה ביצה, את החלמונים להעביר לתערובת עם האגוזים (לערבב לאחר הכנסת כל חלמון לתערובת)
- את החלבונים להעביר לקערה נפרדת ולהקציף עם מקציף, תוך כדי להעביר בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף לבן
בשלב הזה צריכות להיות לכם שתי קערות:
- קערה עם האגוזים הקצוצים והחלמונים
- קערה עם החלבונים המוקצפים
המשך ההוראות:
- להעביר כל פעם מעט מהקצף של החלבונים לתוך קערת האגוזים ולקפל את החלבונים לתוך הבלילה
- להמשיך להעביר כל פעם קצת עד לאיחוד (חשוב שכל הקצף יתאחד עם הבלילה של האגוזים)
- להעביר את הבלילה לתבנית 26 (אפשר גם 28) משומנת ולתנור לכ-40-45 דקות
- כשהתחתית מוכנה לסגור את התנור, לפתוח מעט את הדלת של התנור ולתת לה להצטנן
- לא להוציא את התחתית מהתנור כדי שלא תצנח והבלילה תישבר למעלה
לאחר שהתחתית מצטננת עוברים לשלב הבא…
שלב שני – הכנת הקרם:
- מעבירים את כל המצרכים של הקרם לקערה ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב
- לשפוך מעל התחתית, למרוח כך שתהיה שכבה אחידה ולהעביר למקרר לחצי שעה להתייצבות
ולשלב השלישי והאחרון…
שלב שלישי – הכנת הציפוי:
- מחממים את השמנת המתוקה בקלחת ומוסיפים את השוקולד המריר (אפשר גם במיקרוגל בפולסים קצרים ולערבב מדי פעם)
- מערבבים עד להמסה של השוקולד ואיחוד החומרים
- נותנים לתערובת הציפוי להתקרר מעט, שופכים מעל העוגה, מורחים בצורה אחידה ומעבירים שוב למקרר עד להתייצבות
מגישים קר ומתענגים על כל ביס!!!
כתיבת תגובה