כבר המון זמן שאני רוצה לגוון ולחדש את מגוון הטעמים במטבח שלנו.
לרוב אני מכינה מחזה עוף שניצלים, נאגטס או רצועות חזה עוף מוקפצות עם תבלינים.
הפעם התחשק לי ללכת על טעמים שונים לגמרי… עשיתי מישמש של מלא מתכונים ויצא מתכון פשוט מעולה!!
המצרכים הדרושים:
½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות / רצועות
1 כוס קרם קוקוס (לפחות 20% שומן)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית אבקת קארי צהובה (להיזהר שלא יצא חריף מדי)
1 כף שטוחה רסק עגבניות
3 כפות רוטב סויה (אני משתמשת בדל נתרן, אפשר גם רגיל)
½ כפית מלח (להיזהר עם הכמות כי גם הסויה מלוחה)
שלבי ההכנה:
טגנו את חזה העוף עם כף שמן (קנולה / זית) עד שחזה העוף נהיה ברובו לבן
הוסיפו שום כתוש ואבקת קארי וטגנו עוד דקה שתיים
הוסיפו את שאר המצרכים, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש
בשלו לעוד כ-5 דקות (ללא מכסה) וכבו את האש
היזהרו לא לייבש את העוף!
המלצה חמה: הכינו גם אורז לבן אחד אחד ואנטיפסטי ושפכו מעל את הרוטב הטעים 🙂
בתאבון!
כתיבת תגובה