
חצאי חזה עוף במרינדה אסיאתית מעניינת, טעימה וקלה להכנה
הבשר הכי פופולארי אצלנו בבית הוא חזה עוף, פשוט כי הוא דל בשומן וגם כי הוא מתאים עם ממש כל מרינדה שמשדכים אליו.
לרוב אני קונה משופרסל את המגשים של חזה עוף טרי מהמקררים, ובבית מחליטה בספונטניות האם בא לי לגזור (עם מספריים מיוחדות לבשר) לרצועות / קוביות ולהקפיץ אותו, או סתם לזרוק אותו לתנור עם תבלינים.
לרוב אני מכינה חזה עוף עם תבלינים, שניצלים או חזה עוף בסויה ודבש, אבל חיפשתי מתכון סופר סופר פשוט שאפילו לא מצריך ממני לחתוך את חזה העוף, רק לשפוך עליו את המרינדה, לצלות קלות על המחבת ולזרוק לתנור.
אז קבלו מתכון מעולה לחצאי חזה עוף במרינדה אסיאתית עם מצרכים שאני מחזיקה באופן קבוע במקרר…
המצרכים הדרושים:
4 חצאי חזה עוף (זה מה שבדרך כלל מגיע במגש של חזה עוף טרי שמוכרים בשופרסל)
½ כוס רוטב סויה (אני משתמשת בסויה דלת נתרן)
¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות דבש / סילאן
1 כפית שום גבישי
שלבי ההכנה:
ערבבו את כל מצרכי המרינדה
שפכו את המרינדה על חזה העוף ומרחו היטב כך שכל חזה העוף יהיה מכוסה במרינדה
העבירו את חזה העוף בכלי אטום למקרר לספיגת הטעמים (לא חובה, רצוי לפחות חצי שעה)
חממו מחבת פסים כך שתהיה לוהטת, מרחו עליה מעט שמן וצרבו את חזות העוף משני הצדדים עד להשחמה וליצירת הפסים המהממים כמו בתמונה (אל תיפטרו משאריות הרוטב!!!)
בינתיים חממו תנור על 180 מעלות
לאחר הצליה העבירו את חזות העוף לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומרחו עם מברשת סיליקון את שאריות המרינדה מכל צדדי העוף
העבירו את חזות העוף לתנור ל-15-20 דקות (חשוב מאוד לא לייבש את העוף!)
העבירו להצטננות
בתאבון!
הצעת הגשה:
לפרוס את חזה העוף לפרוסות דקות ולגלגל בתוך טורטיה עם טחינה וירקות
לחתוך לקוביות ולהגיש מעל פירה (אפשר גם לטגן בצל ואז זו בכלל חגיגה)
כתיבת תגובה