אני מתה על תבשילים שמתבשלים לאיטם בתנור שעות רבות…
הבעיה היא שלא תמיד יש לי סבלנות לחכות כל כך הרבה זמן…
אז מה עושים כשמתחשק תבשיל כזה ואין סבלנות? מוצאים מתכונים לעצלנים 😉
הפעם התחשק לי לאכול טבית שזה מאכל עיראקי מאוד טעים מאורז וחלקי עוף.
כילדה שגדלה בשכונה עם המון שכנים מעדות שונות ומגוונות אכלתי המון מאכלים טעימים שכנראה לא הייתי נחשפת אליהם אחרת (מה לעשות, גדלתי בבית שברובו אשכנזי וגם האוכל שאכלתי היה בהתאם…)
את המתכון הזה לקחתי מאתר וואלה ובפעם הראשונה הכנתי את המתכון הזה עם אורז בלבד.
אתמול הכנתי אותו פעם נוספת אבל עם כוס אורז אחת בלבד והוספתי חצי כוס שעועית לבנה סנפרוסט קפואה (כחלק מפרויקט / אתגר הקטניות שלי – לשלב כל יום קטניות בתפריט)
התבשיל יצא מצויין גם עם השעועית שיצאה רכה ונימוחה בפה…
ונעבור למתכון…
המצרכים הדרושים:
1 בצל קצוץ
6-8 שוקי עוף
2 כוסות אורז (אני מעדיפה אורז בסמטי)
2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות ו/או 2 עגבניות מגורדות
תיבול:
½ כפית כורכום
1 כפית שטוחה בהרט (במתכון המקורי רשום 2 כפיות אבל לטעמי זה יותר מדי, שמתי כפית אחת ויצא מעולה)
1 כפית פפריקה
½1 כפיות מלח
3 כוסות מים חמים
שלבי ההכנה:
טגנו בצל עם מעט שמן בסיר (רצוי רחב ונמוך. חשוב שהסיר יהיה כזה שניתן להכניס אותו לתנור)
כאשר הבצל מזהיב הוסיפו את שוקי העוף וטגנו אותו מעט מכל הצדדים (עד שנהיה לבן)
הוסיפו את האורז והשום וטגנו עד שהאורז הופך ללבן, לאחר מכן הוסיפו את רסק העגבניות והתבלינים וערבבו היטב
הוסיפו את המים והביאו את התבשיל לרתיחה
הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו למשך 20-30 דקות
הפעילו תנור על 180 מעלות קצת לפני תום הזמן על הגז
הסירו את המכסה, כסו בנייר אלומיניום והעבירו אותו לתנור לשעה נוספת
המלצה שלי: להסיר את נייר האלומיניום ב-10 הדקות האחרונות כדי שהתבשיל יקבל השחמה מלמעלה
בתאבון 🙂
כתיבת תגובה