אני מאוד אוהבת להכין טחינה בבית ותמיד מחזיקה במקרר לפחות צנצנת אחת של טחינה גולמית משומשום מלא (אחרי שניסיתי המון סוגים אני מעדיפה את הטחינה של "אל ארז").
את המתכון הבא גיליתי בסדנה של בישול בריא אצל גלית שלגי ומאז אני מכינה אותו בקביעות.
הגוון הורדרד של הטחינה מתקבל מהסלק שטוחנים ומערבבים ביחד עם הטחינה, סלק הוא צבע מאכל טבעי בריא וטעים, והוא נותן לטחינה טעם עדין של סלק.
מי שלא אוהב סלק יכול להיות שלא יאהב את השילוב (כמו בעלי… איך אפשר שלא לאהוב סלק?!) אבל ממליצה לנסות.
המצרכים הדרושים:
חצי כוס טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא כי הוא מכיל כמויות גדולות יותר של סידן)
סלק בינוני אחד מבושל או צלוי בתנור (אפשר לקנות סלק מוכן בוואקום בחנויות אבל הוא פחות טעים ופחות בריא).
שן שום אחת (אפשר גם חצי שן)
מיץ מחצי לימון
מעט מלח, פלפל וכמון
שלבי ההכנה:
לזרוק את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון קטן, להוסיף מעט מים קרים ולטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.
אם צריך, להוסיף כל פעם עוד קצת מים עד שהטחינה מוכנה.
לטעום, לתקן תיבול ולאכול ככה, להוסיף לסלט או למרוח על לחם.
איך שלא תאכלו אותה היא פשוט טעימה.
[…] כמה סלקים ולשלב אותם אחר כך בכריכים, בסלטים אחרים, בטחינה ואפילו לאכול ככה. מעדן! בחרו סלקים קשים בגודל בינוני. […]