
טריק מדליק להכנת ירקות בתנור בקלות ובזריזות
אין יותר קל מלהכין ירקות בתנור, לשטוף, לקלף, לחתוך, לזרוק לתבנית ולהכניס לתנור.
לא מזמן נתקלתי בטריק מגניב להכנת ירקות בתנור בצורה יעילה – פשוט לסדר את התבנית (או כמה תבניות אם קניתם הרבה ירקות) כשכל ירק מסודר בשטח משלו.
הנה כמה יתרונות שאני מצאתי לשיטה הזו:
- כל אחד מבני הבית יוכל לבחור את הירקות שהוא אוהב במקום לנסות לשלוף אותם מתוך תערובת הירקות
- תוכלו לאחסן את הירקות במקרר בכלים ולהרכיב לכם כל יום ארוחה שונה (כמו שמוצג בוידאו)
- מכיוון שיש ירקות שמוכנים מהר יותר מירקות אחרים כמו בטטה או כרובית שמוכנים לרוב לפני תפוחי האדמה (כמובן שהכל תלוי גם אם חתכתם אותם גס או לא) תוכלו להוציא במהלך ההנכה את התבנית ולשלוף עם כף את הירקות שכבר מוכנים (הצעה לייעול: לסדר מספר תבניות לפי זמן הצליה בתנור)

טריק מדליק להכנת ירקות בתנור בקלות ובזריזות – בתמונה: בטטה ותפוח אדמה
ירקות מומלצים לצליה בתנור:
- תפוחי אדמה
- תפודים
- בטטה
- דלעת
- דלורית
- דלעת ערמונים
- גזר
- כרובית
- קישוא וזוקיני
- בצל
- סלק
- פטריות

טריק מדליק להכנת ירקות בתנור בקלות ובזריזות – בתמונה: גזר, סלק וקישוא
שלבי ההכנה:
לחמם תנור על 220
לשטוף, לקלף ולחתוך את הירקות לגודל הרצוי
להעביר לקערה (כל ירק בנפרד), להזליף מעט זמן זית ואיזה תיבול שרוצים (אני מעדיפה לתבל במעט מלח בלבד. ירקות מתוקים כגון בטטה, גזר וסלק משאירה ללא תיבול)
להעביר לתבנית משומנת קלות בצורה מסודרת כמו בדוגמא שבתמונה למעלה
להעביר את התבנית לתנור לכ-45 דקות (כעבור כ-30 דקות יש לכוון את התנור לחימום עילי בלבד כדי שיחרוך מעט את הירקות גם מלמעלה (במקום להפוך את הירקות ולמעוך אותם על הדרך… אחלה שיטה תנסו!)
לצנן מעט ולאכול ישר מהתבנית (זה מה שאני לרוב עושה 🙂 ) או להעביר לכלים ולמקרר
[…] ירקות בתנור (גזר, סלק, קישוא,בטטה ותפוחי אדמה) – קבלו טריק מדליק להכנת ירקות בתנור בקלות ובזריזות […]