אצלנו בבית בשר טחון הולך הרבה, נמאס לי מקבבונים וקציצות ברוטב אדום אז חיפשתי מתכון קל ומהיר בלי הרבה התעסקויות ולכלוך במטבח.
המתכון אושר על ידי חמותי שהיא בשלנית מדהימה וגיסתי שאמרו שהקציצות משו משו אז שווה לכם לנסות גם 😉
את המתכון הזה אני מכינה לפחות פעמיים בשבוע (½ קילו בשר מספיק לנו ליומיים בלחץ…) ואם אתם אוהבים קציצות כמוני אתם בטוח תאהבו את המתכון הזה גם…
המצרכים הדרושים:
לתערובת הקציצות:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 ביצה
- 4 כפות פירורי לחם
- ½ כפית מלח
- 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- לשדרוג (לא חובה): מעט פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
לרוטב:
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום טרי / 4-5 קוביות שום כתוש קפוא
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שטוחה כמון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק עוף
שלבי ההכנה:
- העבירו לקערה את כל המצרכים להכנת הקציצות מלבד הבשר וערבבו היטב (לא חובה אבל ככה אני עושה באופן קבוע כדי לוודא שכל החומרים מתערבבים היטב עם הבשר)
- הוסיפו את הבשר הטחון ולושו עד שהחומרים מתערבבים יחד
- בינתיים חממו שמן בסיר וטגנו בצל קצוץ עד שהוא הופך לשקוף
- הוסיפו את הקציצות לתחתית, סגרו את הסיר וטגנו כ-5 דקות על אש בינונית
- הוסיפו את המצרכים והתבלינים של הרוטב ומים שיכסו כמעט את כל הקציצות מלמעלה והביאו לרתיחה
- הנמיכו את האש, שקשקו את הסיר כך שהתבלינים יתערבבו והשאירו כך למשך 35 דקות
- מומלץ להגיש עם אורז לבן
לשדרוג:
- מומלץ ביותר להוסיף לסיר 2-3 תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות בינוניות (כאשר אתם מוסיפים מים ותבלינים, לתת להם איזה 20 דקות לפני שאתם מכניסים את הקציצות)
תגובות פייסבוק
HILA אומר
מתכון מושלם! גם לי נמאס להכין קציצות עם רוטב אדום כבר… הילדים שלי מאוד נהנו
דנית בן דוד אומר
היי הילה, איזה כיף שהילדים שלך נהנו מהמתכון. גם הקטנצ'יק שלי מאוד אוהב את הקציצות האלו 🙂
שלהבת בן ציון אומר
אפשר להחליף את פירורי הלחם במשהו אחר?
דנית בן דוד אומר
היי שלהבת, כן בהחלט אפשר להמיר בשיבולת שועל דקה באותה כמות. אני עושה את זה הרבה פעמים (או שמה חצי-חצי).
את יכולה גם לשים פרוסת חלה רטובה או לחם רטוב
יעקב אומר
דנית
המתכון הזה יצליח גם עם בשר עוף?
כתבת בשר בקר