
כרעיים עוף במלח גס בתנור אפשר גם להוסיף תפוחי אדמה – מתכון מושלם לכרעיים עסיסיות וטעימות שלא מתייבשות בתנור
אתם מחפשים את המתכון הכי קל ומהיר הכנה לכרעיים הכי טעימים ועסיסיים שתאכלו אי פעם?
הגעתם למתכון הנכון!
כל מה שתצטרכו בשביל המתכון זה שני מרכיבים בלבד: כרעיים ומלח גס (אין פה קאטץ')
אין יותר קל, מהיר וטעים מהמתכון הזה, בהבטחה!!!
הבן שלי מאוד אוהב שאני מכינה אותו ומחסל כרע שלמה תוך דקות ספורות (הילד בן 4 כן?!)
המלח הגס קריטי והוא זה שנותן את המרקם העסיסי והטעים. המלח הגס מעלה את הטמפרטורה של התנור, כך שמעטפת הכרעיים יוצאת קריספית (כמו של עוף בגריל), בעוד שהבפנים נשאר עסיסי וטעים.
עוד דבר שהמלח הגס עושה זה לספוח אליו את כל הנוזלים שהעוף מגיר.
ואם תהיתם… הכרעיים לא מקבלות טעם חזק של מלח. הרי המלח הגס מפוזר רק מסביב, אולי נוגע בקצוות.
המצרכים הדרושים:
2-4 כרעיים שלמות עם העור
1/2 שקית מלח גס (לא יעבוד עם מלח דק)
אופציונאלי: להוסיף כמה תפוחי אדמה קטנים שלמים עם הקליפה לתבנית
שלבי ההכנה:
חממו את התנור על 200 טורבו (טורבו חשוב לפיזור אחיד של החום)
רפדו תבנית גדולה בנייר אפיה, סדרו את הכרעיים במרכז התבנית ופזרו מסביב את המלח הגס (אפשר שקצת ייגע בכרעיים עצמם)
העבירו את התבנית לתנור (שימו על המסילה כך שהתבנית תהיה במרכז התנור, לא למעלה ולא למטה מדי, שהכרעיים לא תישרפנה)
שימו טיימר ל-45 דקות
כבו את התנור, השאירו את התנור קצת פתוח ותנו לכרעיים להצטנן מעט
אכלו בהנאה רבה 🙂
כתיבת תגובה