
לביבות קישואים, גזר ותפוחי אדמה אפויות או מטוגנות
כמתבקש בחג החנוכה… גם אצלי הלביבות מככבות במטבח: לביבות תפוחי אדמה, לביבות בטטה וגם לביבות קישואים…
את המתכון לקחתי מהאתר של יונית צוקרמן עם שינויים שלי.
חלק מהלביבות אפיתי בתנור (הגירסה הבריאה יותר) וחלק טיגנתי (מה לעשות בטיגון הן יוצאות טעימות יותר).
המצרכים הדרושים:
1 קישוא ו-1 זוקיני (אפשר גם רק סוג אחד, מה שיש לכם במקרר)
2 גזרים גדולים
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל גדול
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצה (אפשר לוותר אם לא אוהבים אחד מהם)
½ כוס קמח רגיל (רצוי מנופה)
¼ כוס שיבולת שועל דקה
3 ביצים בגודל L
לתיבול: כפית מלח, כפית כורכום, ½ כפית פלפל שחור וכפית ראס אל חנות (לא חובה אבל מוסיף טעם)
שלבי ההכנה:
אם אתם אופים את הלביבות בתנור הפעילו אותו על 180 מעלות
גרדו את כל הירקות, סחטו היטב מנוזלים והעבירו לקערה

הירקות ללביבות – קישואים, גזר, בצל, תפוח אדמה ועשבי תיבול
שטפו את עשבי התיבול, העבירו למעבד מזון וקצצו דק (אפשר גם עם סכין)

הפטרוזיליה והכוסברה מוכנים לקיצוץ במעבד המזון
הוסיפו ביצים, קמח, שיבולת שועל ותבלינים וערבבו עד לאיחוד החומרים

הבלילה ללביבות הקישואים לפני טיגון או אפיה
העבירו לתבניות שקעים משומנות מעט מהבלילה או העבירו בעזרת כף לתבנית עם נייר אפיה, העבירו לתנור לכ-20 דקות עד להזהבה קלה

לביבות קישואים אפויות בתנור לצד סלט ירקות וטחינה ביתית
ללביבות מטוגנות – חממו שמן (שיכסה בערך מחצי הגובה של הלביבות), צקו בעזרת כף לביבות / צרו לביבות עם הידיים וכשצד אחד מזהיב הפכו עד להזהבה של הצד השני. העבירו לנייר סופג

לביבות קישואים מטוגנות
הצעות הגשה:
כדאי להגיש את הלביבות עם טחינה, רצוי ביתית. במחברת המתכונים שלי תוכלו למצוא מתכון לטחינה ורודה עם סלק
אפשר להגיש גם עם גבינה שאתם אוהבים (כמו גבינת שמנת, קוטג' וכו…)
היי
נשמע טעים
אך האם אפשרי בלי קמח ובלי ביצים ? ( יש פה שיבולת שועל שמדביקה)
ואם חייב קמח האם אפשר קמח עדשים או קמח חומוס אכל תחליף אחר ושוב האם אפשר לוותר פה על קמח?
היי עינת,
תודה 🙂 וואו המון שינויים… האמת שאני לא יודעת אבל שווה לנסות, להכין רק לביבה אחת ואם לא יוצא טוב להוסיף ביצים וקמח.
נראה לי שאין בעיה להחליף בקמח עדשים או חומוס