קוטג' זו הגבינה הכי פופולארית אצלנו בבית, ואני לרוב קונה 4-5 גביעי קוטג' בכל קניה.
מה הבעיה? שהתוקף של הקוטג' לכמה ימים בלבד (גג שבוע), ולפעמים קורה שאני נתקעת עם גביע קוטג' פג תוקף.
כן… קראתם נכון… התכוונתי לפג תוקף. ולמרות זאת, כמעט תמיד קוטג' יהיה מעולה ואכיל לגמרי גם יום-יומיים אחרי התוקף שלו (תטעמו לפני שאתם משליכים לפח).
במצב הזה הוא לרוב מיד הופך לאיזה מאפינס שאריות טעים.
אבל מה לעשות שלפעמים נמאס ממאפינס? אז זה בדיוק מה שקרה לי לפני שבוע, ובהחלטה של רגע החלטתי לנסות מתכון חדש מאולתר ללביבות קוטג' (עם תירס), ויצא כל כך טעים שהכנתי את הלביבות הללו יומיים ברציפות.
וגם בקבוצת הפייסבוק שלי "במטבח על עקבים" קיבלתי פרגונים על המתכון.
בקיצור, היה ברור לי שהמתכון חייבלהיות מתועד גם פה…
יש לכם קוטג' במקררר? אם כן, רוצו להכין…
המצרכים הדרושים:
גביע קוטג'
חופן גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
רבע כוס קמח תופח או קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל לפי הטעם
תירס קפוא או מקופסא
שבבי בצל מוכנים (קונים בכל סופר, אני אוהבת את של "מאסטר שף") – המרכיב המיוחד שמומלץ מאוד לא לוותר עליו!! הוא משדרג מאוד!!!
שלבי ההכנה:
להעביר את כל המצרכים לקערה ולערבב
לקחת עם כף גדולה / מצקת ולהעביר למחבת חמה מאוד ומשומנת קלות (ממש קלות) מהבלילה
לטגן עד להזהבה בצד אחד (ושהלביבה מספיק יציאה כדי להפוך אותה)
להפוך לצד השני לעוד שתיים-שלוש דקות ולהעביר להצטננות
לחסל מיד 🙂
כתיבת תגובה