
לחמניות מתקתקות קלות ומהירות הכנה
נכון, לא פרסמתי מתכונים כבר כמה ימים טובים והאמת שממש התגעגעתי…
ביום שבת תכננתי להכין מתכון חדש ומעניין ללחמניות, אבל לצערי, החתולה היפה שלי הרגישה לא טוב ובימים האחרונים היית עסוקה בעיקר בלדאוג לה ולטפל בה.
עכשיו כשהיא כבר מחלימה יפה חזרתי לעניינים 🙂
את המתכון מיום שבת טרם הכנתי, אבל הכנתי 2 מתכונים אחרים:
מתכון אחד מקמח כוסמין מלא – אמנם לחמניות בריאות אבל הטעם של הכוסמין כנראה היה דומיננטי מדי, זו פעם ראשונה שאני מכינה לחמניות מקמח כוסמין בלבד ואני ובעלי היינו תמימי דעים שהלחמניות לא מוצלחות, זאת למרות שהן יצאו מהממות ביופיין. בקיצור, התאכזבתי מהמתכון ולכן לא אעלה אותו לבלוג, כי אני מעלה רק מתכונים מוצלחים…
המתכון השני הוא מתכון מאתר יאמיז שנתקלתי בו תוך כדי שיטוט בפייסבוק, תוך כמה דקות מרגע שנתקלתי בו כבר הייתי במטבח. מדובר בלחמניות מקמח לחם, שזהו קמח לבן עם ויטמינים ומינרלים שרמת הגלוטן בו גבוהה מקמח לבן רגיל ולחם הוא מצויין לאפייה של לחמים. מתכון פשוט וטעים מאוד, הולך גם עם ממרחים מלוחים וגם עם מתוקים, וזה המתכון שאשתף פהץ
המצרכים הדרושים:
1 כוס מים פושרים (כ-230 מ"ל)
1 כף שמרים יבשים (או 30 גרום שמרים טריים)
1 כף סוכר
½3 כוסות קמח לחם (היו לי רק 3 כוסות אז הוספתי ½ כוס קמח מלא)
2 כפות אבקת חלב (לא היה לי אז ויתרתי ויצא אחלה גם בלי)
1 ביצה
3 כפות דבש (אפשר גם סילאן/ מולסה / אגבה)
⅓ כוס שמן (השתמשתי בשמן קוקוס)
1 כפית מלח

הלחמניות לפני הכניסה לתנור
שלבי ההכנה:
העבירו לקערה קטנה את המים, השמרים והסוכר, ערבבו והניחו לכ-15 דקות כדי שהשמרים יתססו
שימו בקערת המיקסר את הקמח ואבקת חלב וערבבו. אם אין לכם אבקת חלב זה בסדר
הוסיפו את הביצה, דבש ועיסת השמרים ולושו באמצעות וו לישה עד שמתחיל להיווצר בצק
הוסיפו את השמן והמלח עד שהבצק הופך להיות גמיש ומעט דביק ולושו כ-5 דקות (אני הוספתי עוד כ-2 כפות קמח כי הבצק היה מעט שומני מדי)
העבירו את הבצק למשטח לא מקומח (אני העברתי לשיש והוא לא נדבק בזכות השמן), חלקו את הבצק לכ-10 חלקים וצרו מכל חלק לחמניה עגולה
העבירו את כדורי הבצק לתבנית אפיה משומנת מעט (עם רווחים בין כדור לכדור) והתפיחו כ-45 דקות (הפעילו תנור כ-30 דקות לפני סיום ההתפחה על 190 מעלות)
ממש לפני הכניסה לתנור משחו תערובת של מעט שמן + חלב או ביצה טרופה מעל כל כדור בצק והכניסו לתנור לכ-25 דקות (עד שהלחמניות הופכות לשחומות למעלה)

הלחמניות לאחר היציאה מהתנור
כעבור כמה דקות כבר תתחילו להריח את הריח המשגע של הלחמניות…
סגרו את התנור והעבירו את הלחמניות לרשת צינון
כתיבת תגובה