במקור תכננתי להכין עם הגבינה הלבנה ששכבה לי במקרר כבר שבועיים עוגת גבינה, אבל כשהצצתי לבדוק מה התוקף שלה וגיליתי שהוא ממש היום החלטתי להתפנק (ולפנק את הגברים שלי כמובן…) במאפינס גבינה לבנה מלוח לארוחת ערב.
יצאו מאפינס מושלמים, תוך פחות מרבע שעה כל 16 המאפינס נעלמו כלא היו, והמתכון הוכתר כהצלחה 🙂
בקיצור, אם יש לכם גבינה לבנה בבית לכו להכין מהר…
כמובן שכל תוספת הולכת, אני הוספתי זיתים ותירס.
המצרכים הדרושים:
500 גרם גבינה לבנה
4 ביצים L
1/4 כוס שמן קנולה
1 כוס קמח תופח (ניסיתי גם 2/3 קמח תופח ו-1/3 קמח כוסמין מלא + 1/2 כפית אבקת אפיה ויצא מעולה)
1 כפית מלח ומעט פלפל / אגוז מוסקט
תוספות שאתם אוהבים 🙂
שלבי ההכנה:
להפעיל תנור על 180 מעלות
לערבב את הגבינה הלבנה, ביצים, שמן ותבלינים עד לאיחוד החומרים
להוסיף את הקמח התופח ולערבב
להוסיף את התוספות שאוהבים
להעביר לתבניות מאפינס ולתנור לכ-35 דקות עד שהמאפינס מזהיבים למעלה
מומלץ להוסיף סלט בצד ואז יש לכם ארוחת ערב מושלמת ומשביעה 🙂
כתיבת תגובה