אי אפשר לחגוג את ראש השנה בלי עוגת דבש.
אני מתה על עוגות דבש רק שאף פעם לא הכנתי עוגת דבש ביתית.
אבל עם התחביב החדש שלי (אפיה) ותבנית המאפינס החדשה שלי פשוט התבקש שאני אהיה אחראית השנה על הנושא…
כבר שבועות לפני החג הפייסבוק שלי היה מלא במתכונים לעוגות / מאפינס דבש, וכך גם המתכון הזה.
לא הייתי בטוחה איך המאפינס יצאו, כי המתכון נראה לי פשוט מדי, אבל המאפינס יצאו כל כך טעימים שהמתכון הזה הופך להיות קבוע אצלי במטבח.
מה שכן, המאפינס השתטחו לי באפיה (לא שזה גרע מהטעם שלהם…) ולפי מה שקראתי וחקרתי באינטרנט ייתכן וזה קרה כי הבלילה דלילה נורא והם לא הצליחו "להחזיק" את האגוזים מלמעלה (כי הם פשוט היו כבדים).
אני בהחלט הולכת לנסות את התאוריה הזו בפעם הבאה שאכין את המתכון ואדווח לכם.
המאפינס יצאו טעימים בטירוף ואפילו אושרו על ידי סבתא שלא הצליחה להפסיק לאכול אותם… 🙂
בכל מקרה, מכיוון שעדיין המאפינס האלה פשוט טעימים בטירוף, טיפ קטן שיהפוך אותם ליותר טעימים אפילו, אם תוכלו להתאפק כמובן…
המאפינס טעימים הרבה יותר ביום למחרת ההכנה (אבל טעימים מאוד גם לאחר צינון באותו יום).
המצרכים הדרושים:
3 ביצים
½ כוס שמן (אני השתמשתי בשמן קוקוס)
⅓ כוס סוכר
½ כוס דבש
½ כוס תה חזק ופושר
½1 כוסות קמח תופח
1 כפית גדושה של קינמון
1 כף אבקת נס קפה
לקישוט:
אפשר לפזר אגוזי מלך קצוצים מלמעלה או להוסיף אותם לבלילה לפני שמעבירים אותה לתבנית.
מומלץ לא לוותר על אגוזי המלך כי הם משדרגים מאוד את הטעם.
שלבי ההכנה:
את הבלילה אפשר לערבב באמצעות מטרפה ידנית / חשמלית או במיקסר עם המקצף.
מפעילים את התנור על 170 מעלות ומתחילים להכין את הבלילה:
שמים בקערה את המצרכים הבאים: ביצים, שמן וסוכר ומערבבים
מוסיפים את הדבש ולאחר מכן את הקמח התופח, הקינמון ואבקת הנס קפה ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים בלבד (לא לערבב יותר מדי אחרת המאפינס יצאו דחוסים וכבדים)
רצוי להעביר את הבלילה לתוך כוס מדידה כדי שיהיה לכם קל יותר לשפוך אותה לתוך התבנית (במיוחד אם מדובר בתבנית מאפינס ולא אינגליש קייק).
ליצירת מאפינס (12 מאפינס):
מעבירים את הבלילה לתוך תבנית שקעים משומנת, מפזרים את אגוזי המלך מעל ומכניסים לתנור ל-20 עד 25 דקות (תלוי בתנור), התנור שלי חדש לכן הספיקו 20 דקות בלבד.
ליצירת עוגת אינגליש קייק:
מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, מפזרים את אגוזי המלך מעל ומכניסים לתנור ל-30 עד 40 דקות.
טיפ לשדרוג – מומלץ ביותר!
מיד כשהעוגה / המאפינס יוצאים מהתנור ערבבו כף דבש עם כף מים חמים עד להמסת הדבש, מרחו מעל ותנו לזה להתקרר.
Heftsi אומר
פעם רביעית תוך שבועיים שאני עושה את המתכון המוצלח הזה!!!!!! פשוט קל ומעולה!!
דנית בן דוד אומר
תודה מותק 🙂