איזה כיף שחג הפסח מתקרב… כי זה אומר שחג הפראסה מתקרב 🙂
אין מצב שפסח יעבור אצלנו במשפחה בלי קציצות הפראסה הטעימות של סבתא שלי…
הבעיה היחידה היא שהקציצות מטוגנות, וכשאוכלים אותם בכמויות גדולות (מה שתמיד קורה כי פשוט אי אפשר להפסיק מרוב שזה טעים…) זה נורא משמין.
אז חיפשתי ומצאתי מתכון קליל ופשוט לפשטידת כרישה אפויה בתנור ולא מטוגנת, הגעתי למתכון הזה ועשיתי בו קצת התאמות ושינויים.
יצאו לי 9 מאפינס והם מאוד מאוד טעימים והטעם מאוד מזכיר טעם של קציצות פראסה.
בפעם הראשונה הכנתי את המתכון כפשטידה ועם קמח לבן, ובפעם השניה כמאפינס עם קמח כוסמין מלא.
שתי הגרסאות טעימות מאוד, מי שלא רגיל לטעם של קמח הכוסמין כמוני ירגיש בהבדל בטעם, אבל בכל מקרה זה יוצא טעים בטירוף.
המצרכים הדרושים:
1 כרישה שלמה
2 בצלים קטנים
4 כפות שמן (רצוי זית)
2 ביצים
½ כוס קמח תופח מנופה (אפשר קמח מלא, אני השתמשתי בכוסמין מלא + ½ שקית אבקת אפיה)
מלח ופלפל לפי הטעם
קמצוץ אגוז מוסקט (לא חובה)
שלבי ההכנה:
חתכו את הכרישה ואת הבצל לחתיכות ואדו בסיר (עם מכסה) עם מעט שמן על אש נמוכה (היזהרו שלא ייחרך, האידוי לוקח בערך 25 דקות)
העבירו את הבצל והכרישה המאודים למסננת כדי שיגירו את הנוזלים וגם כדי שיתקררו מעט ולאחר מכן טחנו אותם במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה
בשלב זה הפעילו תנור על 180 מעלות
העבירו את העיסה לקערה והוסיפו את שאר המצרכים: שמן, קמח (תופח או עם אבקת אפיה), ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט וערבבו היטב
העבירו את הבלילה לתבנית אינגליש קייק / תבנית שקעים למאפינס והעבירו לתנור – אינגליש קייק ל-40 דקות / תבנית שקעים ל-25 דקות (או עד להשחמה מלמעלה של הבלילה)
ממליצה בחום להשתמש בתבנית שקעים, גם האפיה מהירה יותר וגם הרבה יותר כיף לאכול מאפינס אישי 🙂
תנו למאפינס / פשטידה להתקרר מעט מחוץ לתנור לפני ההגשה
הערה קטנה: עם קמח מלא צבע הפשטידה נוטה לחום אבל אני מבטיחה לכם שהטעם והמרקם מעולים!
בתאבון 🙂
דינור אומר
היי, איך לעשות את האידוי? פשוט לשים בסיר עם מכסה או לשים בשושנת אידוי?
דנית בן דוד אומר
היי דינור, אם יש לך סיר אידוי זה כמובן גם אחלה. מעתיקה לך את הוראות המתכון מהאתר: חתכו את הכרישה ואת הבצל לחתיכות ואדו בסיר (עם מכסה) עם מעט שמן על אש נמוכה (היזהרו שלא ייחרך, האידוי לוקח בערך 25 דקות)