בעלי: "יפה שלי קנית משהו טעים?"
אני: "לא, אבל אני יכולה להכין עוגיות…"
בעלי: "לא בא לי עוגיות"
אני: "אוקיי, אז מאפינס?"
בעלי: "מאפינס זה טוב…"
תוך 10 דקות המאפינס (לימון וקוקוס) היו בתנור פלוס 20 דקות אפיה…
מפה לשם אלו המאפינס המדוברים… (טעימים בטירוף!!!)
המתכון המקורי נמצא פה, אני עשיתי כמה התאמות ושינויים ויצא ממש טעים!
יוצאים מהבלילה 12 מאפינס לא גבוהים. אפשר להכין אותם גבוהים יותר ואז התערובת תספיק לכ-8 מאפינס או פשוט להכפיל כמויות 😉
כל המאפינס חוסלו תוך דקות ספורות…
אפשר להכין גם כעוגה, הבלילה מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת
המצרכים הדרושים:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן (אני השתמשתי בשמן קוקוס, אפשר גם קנולה)
1 כפית תמצית וניל (לא היה לי אז שמתי שקית של סוכר וניל)
5 כפות מיץ לימון מלימון טרי (אני השתמשתי בלימון ליים ירוק)
1/3 כוס מים פושרים
2 כפות גרידת לימון (מגורד דק)
1 כוס קמח תופח
3 כפות קוקוס
אני הוספתי גם כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
שלבי ההכנה:
חממו מראש תנור על 180 מעלות
ערבבו את הביצים והסוכר. אם החלפתם את תמצית הוניל בסוכר וניל הוסיפו אותו בשלב הזה
הוסיפו את השמן, מיץ לימון, מים וגרידת לימון. אם השתמשתם בתמצית וניל במקום בסוכר וניל הוסיפו אותו בשלב הזה
ערבבו בקערה נפרדת את הקמח התופח, הקוקוס ואבקת אינסטנט פודינג וניל והוסיפו אותם לתערובת. ערבבו רק עד לאיחוד החומרים כדי שהמאפינס לא יצאו דחוסים
שמנו מעט תבנית אפיה למאפינס (או תבנית אינגליש קייק לעוגה במקום מאפינס) וצקו את התערובת לתבנית
למאפינס אפו 20 דקות, לאינגליש קייק 30 דקות
בתאבון 🙂
סוזי אומר
הכנתי את המאפינס לימון הן טעימים להפליא, לטעמם של בני הבית הם טיפה חמוצות מידי ,אז פעם הבאה נוריד טיפה מהלימון , אבל יצא נפלא.תודה דנית
דנית בן דוד אומר
כיף לשמוע סוזי 🙂 תודה על הפידבק!