אחרי ארוחת צהריים כבדה במיוחד מאוד התחשק לי קינוח, אבל לא סתם שוקולד, נפשי חשקה בעוגת ספוג תפוזים אוורירית וטעימה.
לאחר שיטוט קצת באינטרנט הגעתי למתכון הזה לעוגת סולת תפוזים ובמקרה נשארה לי קצת סולת במקרר מהקובה סלק שהכנתי לא מזמן, כך שהמתכון בא לי בול בזמן.
7 דקות של הכנת הבלילה וכ-20 דקות בתנור והתוצאה לפניכם…
שדרוגים ושינויים שעשיתי במתכון המקורי:
אני השארתי מעט מהבלילה, הוספתי לה כפית אבקת קקאו בשביל הצבע, ערבבתי היטב ובעזרת כף שפכתי מעט במרכז המאפינס, סצם כי זה יפה יותר לדעתי 🙂
במקום הסירופ שפכתי מעט מיץ תפוזים מעל לכל מאפינס ופיזרתי מעט קוקוס מעל.
האמת, לדעתי לא כדאי לוותר על הסירופ כי העוגה עצמה לא מאוד מתוקה והסירופ נותן יותר מתיקות מסתם מיץ תפוזים אבל לשיקולכם. אני סתם התעצלתי להכין אותו… 😉
המצרכים הדרושים:
2 ביצים
⅓ כוס סוכר
½ כוס שמן קנולה
½ כוס מיץ תפוזים (מבקבוק / מתפוזים טריים)
½ כוס קמח תופח
½ כוס סולת חיטה
⅓ כוס שבבי קוקוס
קליפת תפוז / קלמנטינה מגורדת (לא חובה אבל רצוי להוסיף בשביל הטעם והארומה)
מעט שבבי קוקוס לפיזור מעל העוגה
לסירופ:
⅓ כוס מים
3 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
4 כפות מיץ תפוזים
שלבי ההכנה:
הפעילו מראש תנור על 180 מעלות ושמנו מראש תבנית אינגליש קייק / תבנית שקעים למאפינס
העבירו לקערה אחת את המצרכים היבשים: קמח, סולת, שבבי קוקוס וקליפת תפוז/ קלמנטינה וערבבו עד לאיחוד החומרים
בקערה נוספת טרפו את הביצים והסוכר כ-2 דקות עד לקבלת קצף אוורירי
לאחר 2 דקות הוסיפו לביצים והסוכר גם את השמן ומיץ התפוזים וערבבו
העבירו את תכולת הקערה הראשונה (עם החומרים היבשים) לקערת החומרים הרטובים וערבבו עד לאיחוד כל החומרים בלבד (לא יותר מדי כדי שהעוגה לא תצא דחוסה)
צקו לתבנית המשומנת את הבלילה, העבירו לתנור למשך 30-35 דקות עבור תבנית אינגליש קייק / למשך 15-20 דקות עבור תבנית שקעים
הכנת הסירופ:
חממו בסיר קטן על אש בינונית מים, סוכר, מיץ לימון ומיץ תפוזים עד להמסת הסוכר ועד לרתיחת התערובת (ערבבו מדי פעם)
לאחר הרתיחה המשיכו לבשל על אש נמוכה כ-3-5 דקות, הסירו מהאש ושפכו על העוגה כל עוד היא חמה
צננו את העוגה ורק אז פרסו אותה
כתיבת תגובה