לרוב קוטג' מתחסל אצלנו בבית בכמויות… כל שבוע אני קונה לפחות 3-4 קוטג'ים לנשנוש בארוחת הבוקר / הערב.
משום מה כבר כמה ימים שיושב לו גביע קוטג' בודד במקרר ומחכה לקליינטים…
מכירים את זה שלפעמים אתם אוכלים מאכל מסויים יותר מדי זמן שכבר לא בא לכם עליו ואז אתם נתקעים עם מלאי? נראה לי שזה קורה לכולם 😉
בקיצור, חיפשתי מה לעשות עם הקוטג' שעוד כמה ימים היה נזרק לפח והגעתי למתכון הפשוט וטעים בטירוף באתר הזה.
מתכון כזה קל ופידבקים כל כך טובים עליו… No Brainer! באותו הרגע עזבתי את הכל ורצתי להכין אותו (עם שדרוגים קלים)…
נשבעת לכם שלא ציפיתי שיצא כזה טעים! לא סתם קוראתי לזה "מאפינס שאריות", כי רוב הסיכויים שיש לכם את כל המצרכים בבית, אז פשוט רוצו להכין אותו, לא תתחרטו…
דרך אגב, יוצאים כ-10 מאפינס בלבד אז אני ממליצה בחום להכפיל ואף לשלש כמויות 😉
עדכון #1 – מכיוון שהמאפינס מככבים אצלי על בסיס שבועי ניסיתי להכין אותם הפעם עם קוטג' שום שמיר 5% ויצא להיט!! ממליצה בחום, זה משדרג את הטעם מאוד (אפשר גם עם קוטג' זיתים).
עדכון #2 – לאחר העברת הבלילה לתבניות המאפינס לקחתי עם כפית מעט רוטב פיצה (רוטב של פריניר שנקרא "רוטב פיצה-פיתה", שמתי במרכז המאפינס וערבבתי עם קיסם). מדובר בשדרוג של ממש למאפינס!!! אצלנו המאפינס האלה מככבים מאז השדרוג אפילו יותר ממקודם…
המצרכים הדרושים:
1 גביע קוטג' רגיל / שום שמיר / זיתים (אני משתמשת ב-9% אבל אפשר גם 5%)
2 ביצים (רצוי גודל L)
3 כפות שמן (זית / קנולה)
½ כוס קמח תופח (רצוי לנפות את הקמח)
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט (לא חובה אבל מוסיף)
אני הוספתי בחלק זיתים ובחלק חתיכות מארטישוק אלה רומנה (אמא שלי פינקה אותי בצנצנת כזו של חברת bell כי אני מתה על ארטישוק וזה פשוט טעים בטירוף, במיוחד בתוך המאפינס)
לפיזור על המאפינס מלמעלה: (לא חובה אבל זה גם מוסיף טעם וגם יפה)
גרעיני דלעת, שומשום, גרעיני חמניה, קצח וכו'…
שלבי ההכנה:
הפעילו תנור על 180 מעלות ושמנו מראש תבנית שקעים
העבירו לקערה את כל המצרכים, ערבבו עד לאיחוד החומרים והעבירו לתוך התבנית באמצעות כף מהבלילה (עד לגובה של ¾ מהשקעים כי המאפינס תופחים
אם אתם מוסיפים תוספות למיניהם אפשר לעשות זאת ב-2 דרכים:
- הוסיפו ישירות לתוך הבלילה (אם אתם מגוונים בכמה תוספות אתם יכולים לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות יותר ואז להוסיף לכל אחת את התוספת שבא לכם
- העבירו מהבלילה בעזרת כף לתוך התבנית ואז הכניסו לתוכה את התוספת
פזרו מלמעלה את גרעיני הדלעת / חמניה / שומשום וכו'…
העבירו את התבנית לתנור למשך כ-20 דקות (עד להזהבה) ותנו למאפינס להתקרר מעט לפני שאתם מגישים אותם
בתאבון 🙂
עוד הצעות הגשה מפעמים נוספות שהכנתי…
כתיבת תגובה