אני יודעת… כבר תקופה ארוכה שלא העליתי מתכונים חדשים לבלוג…
אבל לפחות יש לי תירוץ טוב… אני בהריון 🙂
במשך כל הטרימסטר הראשון לא הצלחתי אפילו לחשוב על להיכנס למטבח בגלל הבחילות,
ואם כבר הצלחתי לעשות זאת, זה היה בשביל לחטוף איזה צנים עם גבינה או קרקר מהארון.
אומרים שבהריון פתאום החשקים והטעמים משתנים וזה ממש ככה!
האמת שכבר חששתי שכבר עבר לי החשק לבשל ולנסות מאכלים חדשים במטבח לתמיד.
לקרוא כל מתכון ומתכון שעולה לי בפיד של הפייס כבר לא עניין אותי, ואפילו כשנכנסתי עם בעלי לחנות "לגעת באוכל" שתמיד גרמה לי להרגיש כמו ילדה קטנה בחנות ממתקים פשוט כבר לא עשתה לי את זה…
אבל… לשמחתי הרבה, כשהבחילות עברו לחלוטין לאט לאט (ממש לאט…) והתחלתי להרגיש יותר טוב חזר לי החשק ואני מבטיחה לחזור ולהעלות מתכונים חדשים 🙂
אני אתחיל עם משהו קליל… מתכון למאפינס תירס.
את המתכון המקורי לקחתי מהאתר הזה ועשיתי התאמות ושינויים לפי המצרכים שהיו לי במקרר.
האמת שלא תכננתי להעלות אותו כי הוא מתכון ממש פשוט, אבל אחרי שסבתא אישרה שהמאפינס יצאו טובים במיוחד (הבנתי את זה אחרי שהיא אכלה חצי מהמאפינס לבד… 😉 ) וקיבלתי חיזוקים מסביב החלטתי לרשום לכם אותו בכל זאת.
מהכמות שרשומה יוצאים כ-14 מאפינס, ממליצה לא לוותר על המאפינס, למרות שאפשר להכין גם כפשטידה רגילה (פשוט להוסיף עוד כ-10 דקות לזמן האפיה), פשוט כי זה גם הרבה יותר יפה להגשה וגם זה יותר טעים ככה, כשהבלילה יוצאת שחומה מכל הכיוונים.
5 דקות של הכנת הבלילה + 35 דקות אפיה בתנור ויש לכם מאפינס מנצח…
המצרכים הדרושים:
1 קופסת שימורים של תירס (אני לוקחת את המופחת סוכר אבל אפשר גם רגיל למי שמעדיף מתוק יותר)
3 ביצים (אני שמתי בגודל L)
1 קופסת קוטג' (אני אוהבת 9% כי הוא פחות דליל אבל אפשר גם עם 5%)
3 כפות גדושות קמח תופח
3 כפות שמן (אני השתמשתי בשמן קנולה)
מעט גבינה בולגרית מפוררת (השתמשתי בבולגרית מעודנת של גד 5%, משהו כמו רבע קוביה)
1 כפית מלח
½ כפית אגוז מוסקט (לא חובה אבל טעים… אם אין אפשר פלפל שחור)
שלבי ההכנה:
לחמם מראש תנור ל-180 מעלות
להעביר את כל המצרכים לקערה גדולה ולערבב טוב עד לקבלת בלילה חלקה
לשמן תבנית מאפינס ולהעביר עם כף מהבלילה כמעט עד לקצה
להעביר את התבנית לתנור לכ-35 דקות עד שהמאפינס משחימים
להוציא את המאפינס מהתבנית, להעמיס על הצלחת ולחסל 🙂
טיפ: ממליצה להשתמש בתבנית מאפינס איכותית ולא כזו שעשויה מאלומיניום, גם בגלל שזה יותר בריא וגם כי המאפינס פשוט מחליקים החוצה מהתבנית בקלות רבה בלי להיאבק בהם ובלי להרוס את הצורה שלהם
הצעות לשדרוג:
- להוסיף לבלילה, לפזר מעל או לשים בתחתית המאפינס מעט גבינה קשה מגורדת (איזו גבינה שאתם אוהבים)
- להוסיף מעט זיתים לבלילה או לנעוץ אחד כשהבלילה כבר בתבנית לפני הכניסה לתנור
- להוסיף מעט שמיר קצוץ לבלילה
כתיבת תגובה