מג'דרה הוא בין המאכלים הפופולאריים אצלנו בבית, פשוט מהסיבה שהוא מכיל חלבון מלא (גם פחמימה וגם חלבון), הוא מאוד מזין וכולם בבית אוכלים אותו בהנאה.
כל פעם אני מכינה את המג'דרה קצת שונה אבל נראה לי שהפעם עליתי על מתכון מנצח 🙂
כבר הכנתי אותו השבוע פעמיים והוא חוסל ממש מיד… בקיצור רוצו להכין!
המצרכים הדרושים:
1 כוס אורז בסמטי (אני מעדיפה את של סוגת)
½ כוס עדשים שחורות (בלוגה) / מנומרות
3-4 שיני שום טרי כתוש
תיבול:
1 כפית גדושה כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
שלבי ההכנה:
השרו חצי כוס עדשים שחורות / מנומרות לכמה שעות, בשלו בנפרד והעבירו למסננת
שטפו טוב כוס אורז בסמטי (רצוי להשרות גם לאיזה חצי שעה לפחות) והעבירו למסננת
טגנו 3-4 שיני שום כתושות עם כפית גדושה של כמון, חצי כפית כורכום ו-1 כפית מלח מלח כחצי דקה
הוסיפו את האורז, ערבבו וטגנו עוד כדקה,
הוסיפו כוס ו-¾ מי ברז, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש וכסו את הסיר לכ-10 דקות
כשהאורז מוכן העבירו את העדשים לסיר עם האורז, ערבבו היטב ותקנו תיבול
מנה קלה, טעימה מאוד ומזינה!
בתאבון 🙂
כתיבת תגובה