מג'דרה היא אחת התוספות האהובות עלי ביותר, היא כל כך קלה להכנה ואפשר להכין אותה לא רק בגרסה הפופולארית ביותר שלה עם אורז ועדשים, אלא אפשר להחליף את האורז בבורגול, קוסקוס, חיטה ואפילו גריסים ואת העדשים הירוקות אפשר להחליף בעדשים שחורות או אדומות.
בנוסף, למי שאוהב קינמון מומלץ להוסיף לתיבול גם קצת בהרט, שמכיל תערובת של תבלינים, וביניהם קינמון וציפורן, רק לא להתפרע כי זה תבלין מאוד דומיננטי.
הסוד האמיתי של המג'דרה, לדעתי, הוא הבצל המטוגן והמתקתק, אז אם אתם אוהבים את הטעם אני ממליצה להוסיף לפחות 4 בצלים, ואל תפחדו אם הכמות נראית לכם מפחידה, כי ככל שהבצל ישהה יותר בסיר ככה הוא גם ייצטמק יותר.
מצרכים למג'דרה:
1 כוס אורז בסמטי (אפשר גם אורז פרסי אבל ממליצה מאוד לנסות בסמטי, הכי טעים!)
1 כוס עדשים ירוקות (אפשר גם חצי כוס, אני אוהבת הרבה עדשים)
2-4 בצלים (כמה שיותר, יותר טעים)
תיבול:
מלח וכמון לפי הטעם
שלבי ההכנה:
* להשרות את העדשים כשעה לפני הבישול
לחתוך את הבצל לחצי עיגולים (לחתוך את הבצל לשניים ואז לחתוך לפרוסות דקות) ולטגן עם מעט שמן בסיר עד לקרמול
לבשל את העדשים בסיר נפרד עד לריכוך (אמור לקחת משהו כמו 10 דקות)
אחרי שהבצלים מוכנים, להעביר אותם לצלחת כדי שיתקררו מעט
באותו הסיר של הבצל להכין את האורז, על כל כוס אורז יש לשים כוס וחצי מים ולתבל עם מלח וכמון לפי הטעם. אם אתם משתמשים באורז בסמטי אין צורך לשטוף אותו לפני כן
אחרי שהאורז והעדשים מוכנים יש להוסיף את העדשים לתוך סיר האורז ולערבב
את הבצלים רצוי לקצוץ מעט עם סכין ורק אז להוסיף לתוך הסיר ולערבב
נשאר לכם רק לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם…
בתאבון!
כתיבת תגובה