אחד האתגרים שקשה לי לעמוד בהם הוא לשלב הרבה יותר קטניות בתפריט היומיומי, חלק מהקטניות מצריכות בישול די ארוך (טרם קניתי סיר לחץ אז למי שיש המלצה לסיר לחץ איכותי וטוב אשמח שתכתבו לי בתגובות) ועד היום כל הניסיונות שלי להנביט עלו בתוהו (אומרים שזה יותר בריא וקל לעיכול מקטניה לא מונבטת).
כרגע אני בחיפושים אחר סדנת הנבטה טובה, אבל עד אז, אני משתדלת לפחות להכניס לתפריט עדשים, שלאחר השריה של כשעה לוקח להן משהו כמו 10 דקות להתבשל.
את המתכון הזה למג'דרה אני מכינה עם בורגול או אורז עגול מלא.
חשוב רק לציין שזו מנה קצת מתקתקה בגלל הבצל המקורמל והתבלין ראס אל חנות, למי שלא ממש אוהב מנות מתוקות אפשר לטגן פחות זמן את הבצל ולא להביא אותו למצב של קרמול.
המצרכים:
1 כוס בורגול
1 כוס עדשים ירוקות (אפשר גם 1/2 כוס)
2 בצלים גדולים
1/2 כפית ראס אל חנות (תבלין מרוקאי שמורכב מתערובת תבלינים ומבוססת בעיקר על ציפורן, קינמון ופלפל שחור)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
שלבי ההכנה:
להשרות את העדשים במים למשך כשעה ולבשל אותה כ-10 דקות עד שמתרככת (לא יותר מדי)
לקצוץ בצל ולטגן אותו במעט שמן עד שמתקרמל (הקרמול חשוב כדי שטעם הבצל יהפוך למתקתק)
לשים כוס בורגול בתוך כלי, להוסיף 2 כוסות מים ואת התבלינים, לערבב ולכסות עד שהמים נעלמים והבורגול מתנפח
כאשר הבצל מתקרמל לסגור את הגז, להוסיף את הבורגול והעדשים המוכנים, לערבב ולתקן טעמים
שיהיה בתאבון!
כתיבת תגובה