אני מאוד אוהבת אורז… במיוחד אורז בסמטי לבן אחד אחד, ובמיוחד כשהוא טרי טרי מהסיר.
אני משתדלת לא להכין יותר מכוס אורז קטנה, אחרת בדרך כלל נשארות לי ממנו שאריות, אבל לפעמים קורה שבכל זאת נשאריות לי שאריות אורז במקרר, ואז כמעט תמיד אני הופכת אותן למג'דרה טעימה וקלה להכנה שדורשת גג 10 דקות הכנה.
לצורך כך, אני תמיד דואגת שיהיו לי בפריזר שקיות של עדשים (חומות / שחורות / בלוגה) אחרי השריה והנבטה, ואז כל מה שאני צריכה לעשות זה לשלוף שקית אחת מההקפאה, לבשל את העדשים שבה כ-10 דקות על הגז וזהו.
כמובן שממש לא חובה להנביט את העדשים, אבל רצוי מאוד כי זה מעלה את הערך התזונתי שלהן והופך אותן לקלות יותר לעיכול.
אז משאריות אורז ועדשים שתמיד יש לי בפריזר + עוד כמה מצרכים בסיסיים אפשר להכין ארוחת צהריים נפלאה!
המצרכים הדרושים:
שאריות אורז (לא משנה כמה, אין כמויות מדודות… הרי מדובר בשאריות לא?)
עדשים שאוהבים (רצוי חומות / שחורות / בלוגה) – שוב, אין כמויות. אני אוהבת שיש בערך כמות שווה של אורז ועדשים
2-3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות / חצאי עיגולים דקים (איך שאוהבים)
3-5 שיני שום כתושות (כמה שאוהבים)
תיבול: כמון, מלח, פלפל שחור
שלבי ההכנה:
טגנו את הבצל על להזהבה
הוסיפו את השום הכתוש והתבלינים וטגנו מעט
הוסיפו את שאריות האורז ואת העדשים לתוך הסיר וערבבו היטב על שכל האורז והעדשים מצופים בתיבול
טעמו ותקנו תיבול בהתאם
בתאבון 🙂
הצעת הגשה:
אני אוהבת לחתוך קוביות עגבניות או סלט שלם (אם יש לי כוח) ולהוסיף לתוך המג'דרה
מידע חשוב לטבעונים אך לא רק… אם תוסיפו פלפל תשפרו משמעותית את ספיגת הברזל שלכם, שכן פלפל מכיל כמות גבוהה מאוד של ויטמין סי (שעוזר לספיגת הברזל).
כתיבת תגובה